3 dingen die een auto slotenmaker kan doen

auto-slotenmaker

De belangrijkste dienst die een auto slotenmaker aanbiedt is het ontgrendelen van een voertuig. Maar er zijn aanvullende diensten die kunnen worden gedaan, zoals het verwijderen van afgebroken sleutels, dupliceren of vervangen van sleutels, en – soms – kunnen ze hele sloten en contactschakelaars vervangen. 

Ontgrendelen van auto’s

Hoe kan een slotenmaker je voertuig ontgrendelen zonder sleutel? Ze gebruiken verschillende strategieën om in het voertuig in te breken, die allemaal variëren naargelang het type auto en het type vergrendelingssysteem dat de auto heeft.

De meest gebruikelijke strategie is het “openen” van het autoslot. Dit houdt in dat een dunne metalen plaat wordt genomen en tussen de rubberen strips op het raam en de deur wordt geschoven om toegang tot het slot te krijgen. Voor nieuwe auto’s met meer geavanceerde beveiligingssystemen is het algemeen bekend dat sleutels niet meer worden gebruikt. Om een auto te ontgrendelen die geen slot heeft maar op een “keyless remote control” vertrouwt, herprogrammeerd de slotenmaker de code (meestal met behulp van een VATS wachtwoord-detector, enz.) zodat je toegang krijgt tot het voertuig.

Verwijderen van afgebroken sleutels

De autosleutels kunnen breken als gevolg van natuurlijke slijtage of plotselinge verkeerde besturing. Dit is geen veelvoorkomende situatie, maar het gebeurt vaak genoeg om professionele diensten te vereisen. Hoewel het meestal niet jouw schuld is dat de sleutel niet door het slot wordt gestoord, is het verwijderen ervan onmogelijk, en het spreekt vanzelf dat je de motor niet zal kunnen starten als de sleutel wordt onderbroken.

Wanneer een sleutel vast zit in een deur of contactslot, loopt hij meestal plotseling vast, waardoor een klein deel van de sleutel bloot komt te liggen. Het extractie gereedschap voor sleutels is een klein stukje dun metaal met twee kleine haakjes aan het uiteinde om de sleutel aan te sluiten. Soms kan ook gereedschap zoals een tang worden gebruikt om de zijkanten van de sleutel vast te pakken.

Als de sleutel in het contactslot is losgekoppeld, is het raadzaam het niet zelf te proberen. Als er iets misgaat bij het uittrekken, kan dat meer geld kosten en grotere verliezen veroorzaken dan het verwijderen van een afgebroken sleutel uit de autodeur.

Dupliceren of vervangen van sleutels

Gekwalificeerde slotenmakers kunnen twee soorten autosleutels gebruiken. De eerste is een autosleutel die niet aan een smart key of elektronische component is bevestigd. De operatie is eigenlijk heel eenvoudig, niet anders dan het dupliceren van een deur sleutel van een typische residentiële slotenmaker. Het moeilijke deel is het aansluiten van de autosleutel aan de sleutelhanger. Sommige van deze sleutels zijn ook transpondersleutels, wat betekent dat ze een chip hebben die alleen voor deze specifieke auto is ontworpen. Als er geen contactschakelaar is om de in de chip geprogrammeerde code te lezen, kan de auto niet starten. Je kan de slotenmaker vragen om enkel het sleutel gedeelte van de sleutelring te kopiëren. Indien het echter om een transpondersleutel gaat, zal je meer treffers nodig hebben!

Woon je in de omgeving van Aalst en heb je problemen met je sleutels? Neem contact op met een slotenmaker in de buurt en laat zo je slot repareren in Aalst.

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top