Dak toe aan renovatie? Huur een dakdekker

dak toe aan renovatie

Bitumen dakbekleding gaat ongeveer 25 jaar mee. Rieten daken gaan nog minder lang mee. Dit zal namelijk onder de 20 jaar zitten. Dakpannen worden vaak gebruikt, en dakpannen gaan ook erg lang mee. Zo kun je dakpannen ongeveer 80 jaar gebruiken. Dit betekent dat je maar 1 keer in je hele leven nieuwe dakpannen moet bekostigen! Rieten daken hebben daarentegen veel verzorging nodig. Zo moeten rieten daken om de 5 jaar behandeld worden. Dit zal dan ook boven de duizend euro kosten. Geen goedkoop grapje dus. Is jouw dak aan renovatie toe? Dan is het van belang dat je een dakdekker in huurt. De dakdekker kan namelijk het dakbekleding leggen. Hoeveel een dakdekker kost, lees je in de tekst. 

Hoeveel kost een dakdekker?

De kosten van een dakdekker kunnen erg verschillend zijn. Dit verschilt namelijk per provincie. Ongeveer kost een dakdekker tussen de €40 – €50. De prijzen vallen dus erg mee. Let er wel op, deze kosten zijn per uur. Natuurlijk ben je erg lang bezig met het renoveren van het dak, maar het wordt zeker geadviseerd om te doen. Daken moeten namelijk na zoveel tijd vervangen worden. Als dit niet gebeurd, kunnen dakpannen vaker naar beneden vallen tijdens bijvoorbeeld een storm. Dit wil je natuurlijk voorkomen, en daarom is het handig om te kijken naar nieuwe dakbekleding Nu  je de kosten dakdekker weet, is het handig om te kijken welke dakbekleding jij wilt laten plaatsen!

Een rieten dak

Je hebt de mogelijkheid om te kijken voor een rieten dak. Een rieten dak is over het algemeen erg mooi. Veel mensen vinden het erg netjes uit zien. Jammer genoeg kost een rieten dak erg veel en heeft het veel onderhoud nodig. Als je niet veel bezig wilt zijn met je dak, is het niet verstandig om een rieten dak aan te schaffen. Heb jij er geen problemen mee? Dan is het juist een aanrader om een rieten dak aan te schaffen. Hou er wel rekening mee dat het plaatsen van een rieten dak erg lang duurt. Dit dien je dan ook weer mee te nemen in de kosten van de dakdekker

Dakpannen

Dakpannen worden al jaren gebruikt en veel mensen blijven dakpannen gebruiken. Dakpannen zijn erg goedkoop en gaan ook nog eens erg lang mee. Dakpannen zien er ook zeker netjes uit. De dakpannen hoef je 80 jaar niet te verzorgen of te vervangen. Als je de woning wilt opknappen, heb je natuurlijk wel de mogelijkheid om de dakpannen schoon te spuiten. Dit kun je door een speciaal bedrijf laten doen, waardoor je dakpannen aan het einde van de dag er weer spik en span uit zien

Kijk naar het geheel plaatje

Als je eenmaal je keuze hebt gemaakt uit verschillende dakbekleding, dan is het handig om te kijken naar het totaalplaatje. Neem bijvoorbeeld ‘wat kost een dakdekker’ mee in je totaalplaatje. Doordat je alle kosten optelt, kom je op totale kost uit. Deze kosten zal jij dan ook moeten betalen als je besluit om het dak te renoveren. 

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top