De belangrijkste voordelen van een waterontharder

Waterontharder Amysoft

Zit je erover na te denken om een waterontharder aan te schaffen? Nooit meer kalkaanslag op sanitair en minder vaak schoonmaken: belangrijke redenen om een waterontharder te kopen. Maar wist je dat er nog veel meer voordelen verbonden zijn aan kalkvrij water? We zetten de vijf belangrijkste voordelen voor je op een rij. 

Nooit meer kalkaanslag

Kraanwater bevat van nature kalk. Kalkaanslag is op zichzelf niet schadelijk, maar kan vervelende vlekken in de badkamer en keuken creëren. Een waterontharder zorgt ervoor dat kalk uit het water wordt gefilterd. Je hoeft je dan ook geen zorgen meer te maken over kalkaanslag op sanitair en kranen. Dit betekent dat je minder vaak hoeft schoon te maken en geen speciale schoonmaakmiddelen voor kalkaanslag hoeft aan te schaffen. Daarnaast wordt het schoonmaken een eitje met een waterontharder. Vuil kan zich namelijk niet meer hechten aan kalk en kan daardoor eenvoudig verwijderd worden. 

Lichamelijke voordelen van een waterontharder

Nooit meer kalkaanslag: een van de belangrijkste voordelen van de waterontharder, maar kalkvrij water biedt ook een aantal lichamelijke voordelen. Wist je dat zacht water huidproblemen kan voorkomen? Hard water droogt je huid sneller uit en kan in sommige gevallen voor huidirritatie zorgen. Zacht water is niet alleen beter voor de huid, maar ook verminderd het eczeem, winterhanden en een droge huid. Daarnaast heb je minder shampoo nodig en zal je huid altijd heerlijk zacht aanvoelen na het nemen van een bad of douche. En geen zorgen: de pH-waarde blijft hetzelfde. 

Besparen op de energierekening

Apparaten in huis zoals de vaatwasser, wasmachine en waterkoker gebruiken verwarmingselementen om de temperatuur van het water te reguleren. Kalkdeeltjes kunnen hieraan blijven kleven, waardoor het opwarmen van het water langer duurt. Bij het gebruik van een waterontharder zit er geen kalk meer in het water en zullen de apparaten een stuk minder energie verbruiken. Daarnaast gaan apparaten als de CV-ketel, boiler, geiser en wasmachine ook nog eens een stuk langer mee: win-win!

Minder schoonmaakmiddel gebruiken

Aangezien het gefilterde water van nature erg zacht is, hoeft je veel minder wasmiddel en wasverzachter te gebruiken. Je kleding, handdoeken en ander textiel zullen na het wassen zacht aanvoelen en blijven langer mooi. Daarnaast zal bestaande kalkaanslag vanzelf verdwijnen en hoef je daar geen aanvullende reinigingsmiddelen voor aan te schaffen. 

Een milieuvriendelijke investering

Als je investeert in een waterontharder draag je ook een steentje bij aan het verbeteren van het milieu. Je gebruikt namelijk minder zeepproducten en je apparatuur gaat een stuk langer mee. Bovendien verlaag je de CO2-uitstoot, omdat je minder energie verbruikt. 

Twijfel je nog over het aanschaffen van een waterontharder? Een waterontharder van Amysoft gaat ontzettend lang mee en is daarom een duurzame investering. Bovendien ontvang je 15 jaar volledige garantie op voorrijkosten, arbeidsloon en alle andere onderdelen. 


Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top