De voordelen van PLA filament

PLA-3d-printen

Werken met PLA filament is voor veel mensen die werken met een 3D printer heel gebruikelijk. Dat is vooral te danken aan het feit dat er heel veel voordelen aan te koppelen zijn. In de eerste plaats is het zo dat dit materiaal goed geschikt is voor heel veel verschillende soorten opdrachten. Het gemak in gebruik is één van de grootste voordelen. Het laat zowel nieuwkomers als gebruikers die al jaren printen ermee werken. Om echt een goed beeld te krijgen, is het slim om nog enkele andere belangrijke voordelen van het materiaal extra te benadrukken.

Milieuvriendelijk en duurzaam
Een voorname reden waarom PLA filament veel gebruikt wordt, is het effect dat dit materiaal op het milieu heeft. Dat effect is namelijk minimaal. Het is een materiaal dat uit planten wordt gewonnen. Dat betekent dus ook dat het heel milieuvriendelijk is. Het is goed duurzaam en gaat ook nog eens lang mee. Dat het dan ook nog eens om die reden heel geschikt is voor gebruik in allerlei soorten 3D printers, maakt het alleen maar aantrekkelijker. De milieuvriendelijke eigenschappen zijn een belangrijke reden waarom het is veel ontwerpen is terug te vinden. Er is echter nog meer.

Het gemak in gebruik
Een andere reden waarom PLA filament veel gebruikt wordt voor 3D prints, is dat het materiaal heel gebruiksvriendelijk is. Het kan een plek hebben in heel veel soorten printers. Dat komt bijvoorbeeld omdat het ook zonder heated bed te gebruiken is en er dan toch goede 3D prints uit kunnen komen. Daarnaast is het een materiaal dat goed met hoge snelheden gebruikt kan worden en toch goede strakke lagen laat zien. Dit is niet voor alle soorten filament het geval. Dat geeft dit type een belangrijk voordeel ten opzichte van andere belangrijke soorten.

Altijd het gewenste eindresultaat
Wanneer je al deze zaken bij elkaar neemt, dan kan je tot een belangrijke conclusie komen. Werken met PLA filament kan ervoor zorgen dat je altijd het gewenste eindresultaat wordt bereikt. Het is natuurlijk zo dat je een print maakt met een bepaald doel. Dat kan bijvoorbeeld een hulpstuk, gereedschap of een eindproduct zijn. In alle gevallen is het wel zo gemakkelijk om ervoor te zorgen dat je krijgt wat je vraagt. Daar is dit materiaal dan ook wel heel geschikt voor te noemen. Alle reden dus om het altijd serieus te overwegen als je prints wilt gaan maken met een doel.

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top