Het nut van koelcontainers

koelcontainer

Ben jij voor jouw bedrijf op zoek naar opties voor een tijdelijke koude opslag of een gekoelde opslag die jij snel ergens kunt plaatsen en indien gewenst zelfs kunt vervoeren? Denk dan eens aan een koelcontainer.

Wat is een gekoelde opslagcontainer?

Een gekoelde opslagcontainer, of soms ook wel eens een reefer container genoemd, is een verplaatsbare container met een temperatuurregeling. Ze zijn oorspronkelijk ontworpen om in intermodaal vrachtvervoer gebruikt te worden, om zo temperatuurgevoelige of klimaatgecontroleerde artikelen naar het buitenland te kunnen vervoeren.

De meeste gekoelde opslagcontainers gebruiken daarvoor een interne temperatuurregeleenheid. Deze worden in de container zelf geïnstalleerd en houden de items koel (of als je het wenst warm). Zodra de interne stroombron in gebruik is, werkt deze door de warme lucht uit de container te ventileren.

Koelcontainers kunnen doorgaans alle verschillende koeltemperaturen aan. Dit maakt ze een geweldige oplossing voor het transporteren van voedsel en andere bederfelijke artikelen, ongeacht het lokale klimaat. Houd er echter wel rekening mee dat de meeste koelcontainers een externe stroombron nodig hebben om de gewenste temperaturen voor langere trips te kunnen behouden.

Je hebt de mogelijkheid om zo’n gekoelde opslagcontainer direct te kopen of je kunt ook voor een bepaalde periode een koelcontainer huren. Je zou ze zelfs van maand tot maand kunnen huren als dit handiger voor jou is. Dit maakt ze zeer flexibel voor een breed scala aan commerciële of residentiële behoeften.

Enkele toepassingen voor het gebruik van een koelcontainer

Koelcontainers zijn zeer betrouwbaar in het bewaren van diverse goederen op bijna elke interne temperatuur die jij maar nodig hebt. Dit maakt ze geweldige oplossingen voor een verscheidenheid aan met name commerciële behoeften. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de volgende voorbeelden:

Het vervoer van bederfelijke waren

Gekoelde opslagcontainers zijn oorspronkelijk ontworpen om bederfelijke goederen overzee te vervoeren, dus een magazijn, fabrikant of groothandel kan bijvoorbeeld een koelcontainer gebruiken om artikelen zoals voedsel naar een supermarktlocatie te transporteren.

Restaurants

Grote restaurants moeten vaak flinke hoeveelheden bederfelijke etenswaren en dranken kunnen bewaren en hebben daar een goed klimaatgecontroleerde container voor nodig. Koelcontainers kunnen eenvoudig van en naar een restaurant worden verplaatst en kunnen praktisch overal op het terrein geplaatst worden.

De kleinhandel

Veel winkels verkopen artikelen die in een klimaatgecontroleerde omgeving bewaard moeten worden. Denk hierbij aan retailbedrijven die zaken zoals bloemen, luxe wijn of visproducten verkopen, en mogelijk een koelcontainer nodig hebben om deze artikelen op een constante temperatuur te kunnen houden.

Festivals en concerten

Er kunnen gekoelde opslagcontainers nodig zijn om openluchtfestivals, concerten, kermissen, beurzen of andere openbare bijeenkomsten de benodigde te verkopen artikelen de gehele dag koel of bevroren houden. Ze zijn geweldig om bier, wijn, ijs en andere gekoelde versnaperingen langdurig in te bewaren.

Voor een snelle en betrouwbare verhuur en verkoop van koelcontainers zou je altijd eerst eens een kijkje op de Dawsongroup.nl website kunnen nemen. Zij bieden namelijk gekoelde opslagcontainers van 5,50 m² tot 26,56 m², die de ruimte voor 4 tot 22 pallets bieden.

In het geval van een tijdelijke verhuur van zo’n koelcel is dit zonder meer de ideale oplossing voor een evenement, of wanneer jouw permanente installatie even stil ligt, of onderhevig is aan een renovatie of reconditionering. Maar ook als jij een oplossing voor op de lange termijn zoekt, dan kun jij jouw extra buiten- of binnenruimte vlot met een koelcontainer oplossing maximaliseren.

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.
Back To Top