Het verschil tussen varkensruggen en stootbanden

verschil-varkensruggen-stootbanden

Betonnen varkensruggen en stootbanden worden vaak in één adem genoemd als het gaat om gebruik bij de infrastructuur en dat is niet zo verwonderlijk. Als overeenkomst hebben beiden een halfronde bovenzijde en zijn gemaakt van oerdegelijk prefab beton. Ze hebben nagenoeg geen onderhoud nodig en gaan vele jaren mee. De varkensruggen en stootbanden zijn beiden in diverse afmetingen en kleuren te koop. De betonnen producten van Varkensruggenbeton.nl worden veelvuldig gebruikt bij parkeervakken of geven juist aan dat er op bepaalde plekken niet mag worden geparkeerd. Ook zorgen ze voor veiligheid langs de wegen zodat wandelaars en fietsers niet op gevaarlijke plaatsen gaan oversteken. Bij het voorkomen van ramkraken zijn varkensruggen ook zeer effectief. 

Varkensruggen of stootbanden gebruiken

Varkensruggen en stootbanden zijn dus grotendeels met elkaar vergelijkbaar als het gaat om functionaliteit in bepaalde situaties. We kunnen dus wel stellen dat betonnen varkensruggen en stootbanden hetzelfde zijn. Eigenlijk is een betonnen stootband dus een synoniem voor een varkensrug. Een stootband wordt dus meestal gebruikt om te voorkomen dat een voertuig te ver doorrijdt in een parkeervak. Door de ronding aan de bovenkant wordt voorkomen dat de onderkant beschadigd raakt omdat een stootband een lage hoogte heeft. Een voertuig kan dus niet verder doorschieten maar stoot er tegenaan; vandaar de naam stootband.

Een varkensrug biedt veel mogelijkheden

Om een effectieve barrière te maken kunnen meerdere varkensruggen naast elkaar worden geplaatst. Zo is er op plaatsen waar dat wordt vereist letterlijk en figuurlijk geen doorkomen meer aan. Er bestaan varkensruggen met een zogenaamde plakband. Deze hebben geen voet en kunnen rechtstreeks op het asfalt of beton bevestigd worden. Andere modellen zijn voorzien van een voet. Deze voet wordt in gestraat waardoor de betonnen stootrand of varkensrug immer op de plek blijft liggen. Onze varkensruggen of stootbanden zijn voor vele doeleinden te gebruiken en altijd scherp geprijsd.

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top