Je huis brandveilig maken? Dit is wat je zelf kunt doen!

huis brandveilig

Heb jij al een brandmelder in huis? Zo niet, haal deze dan snel in huis. Je kan zelfstandig veel verschillende stappen maken die jouw huis veiliger maken en jouw huis kunnen beschermen tegen brand. In dit artikel zijn verschillende tips uitgelicht die jij zelf kan uitvoeren. 

Het belang van brandpreventie

Brand is een van de elementen die je wilt voorkomen in jouw huis. Brand brengt jezelf in gevaar, jouw gezin en jouw huisdieren. Een huis wat te maken heeft gehad met brand heeft over het algemeen enorme schade. Binnen enkele minuten kan brand jouw volledige woning verwoesten. Om te voorkomen dat jouw gezin in gevaar komt en jij al jouw dierbare voorwerpen verliest, zijn er een aantal stappen die jij kan uitvoeren om jouw huis brandveilig te maken.

Brandmelders

Allereerst is het belangrijk om brandmelders te installeren in jouw huis. Door middel van brandmelders wordt rook van brand binnen enkele seconden gedetecteerd. De brandmelders zijn verbonden met de lokale brandweer. Op het moment dat jouw brandmelder afgaat, krijgt de lokale brandweer een melding binnen. Dit zorgt ervoor dat ze veel sneller naar jou kunnen komen en dat ze zo snel mogelijk de brand kunnen blussen.

Hittemelders

Hittemelders zijn ontwikkeld om hitte op te vangen. Extreme hitte kan een gevaar zijn voor brand. De hittemelder zorgt dus dat potentiële brand wordt voorkomen, door je vooraf te melden van mogelijk gevaar. Hittemelders zijn vooral handig om in de garage of in de keuken te hebben. Hittemelders en een rookmelder zijn beide individuele producten met hun eigen voordelen.

Een brandblussers

Een brandblusser in huis halen zorgt ervoor dat jij beginnende brand zelfstandig kan stoppen. Als jij op tijd de brand hebt gedetecteerd, gebruik je de brandblusser om de beginnende vlammen te blussen. Dit voorkomt dat de brand jouw hele woning overneemt. Er zijn verschillende soorten brandblussers te vinden, dus neem zeker een kijkje op Top X om erachter te komen welke brandblusser het beste is voor jouw woning.

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.
Back To Top