Verbouwen? Regel eerst deze 3 zaken!

puin

Ga je binnenkort verbouwen? Dan moet er waarschijnlijk veel geregeld worden. Nadat je hebt bepaald welke ruimte je gaat verbouwen en kunt fantaseren over hoe je huis er straks uitziet, moeten er ook nog heel wat praktische zaken geregeld worden. Zo moeten alle bouwvergunningen op orde zijn en moet je van te voren de geschatte kosten berekenen. Denk ook alvast na over waar je het puin laat. In dit artikel lees je alles over deze 3 zaken.

Ga je binnenkort verbouwen? Huur een puincontainer bij Puincontainershop om geen omkijken meer te hebben naar het afvoeren van puin en sloopafval.

Bouwvergunningen aanvragen

Niet alle verbouwingen mogen zomaar, zonder vergunning, uitgevoerd worden. Dit is per gemeente verschillend. Informeer dus altijd naar de mogelijkheden en vraag waar nodig een bouwvergunning aan. Doe dit op tijd, aangezien het regelen van de vergunning maanden kan duren. Meestal moet je ook een professionele bouwtekening maken. Dit kun je zelf doen – om kosten te besparen – maar aangezien het om een lastige klus gaat, kun je dit ook uitbesteden aan een professional. Dit kost natuurlijk wel wat, net als het aanvragen van de bouwvergunning zelf – wat ook niet bepaald gratis is.

Bouwkosten berekenen

Een verbouwing kost geld, en niet zo’n beetje ook. Voordat je de aan de verbouwing begint, moet je wel zeker weten dat je deze kunt betalen. Het zou zonde zijn als je er al drie muren uit hebt gesloopt en je in een keer moet stoppen met de verbouwing. Maak daarom van te voren een zo nauwkeurig mogelijke berekening. Ook hiervoor geldt: als je dit zelf niet kunt of wilt doen, kun je het aan een professional overlaten. Zo ben je ervan verzekerd dat de kosten goed zijn ingeschat en of je de verbouwing kunt betalen of nog even verder moet sparen.

Afval afvoeren

Bij een verbouwing komt veel afval vrij en dat zul je ergens kwijt moeten. Je hebt hier verschillende mogelijkheden voor. Je kunt het afval bijvoorbeeld zelf naar de milieustraat brengen, maar je kunt ook een bouwafval container huren. In sommige gevallen regelt de aannemer de verwerking van het afval, informeer hier van te voren naar. Voordat je een keuze hebt gemaakt, is het ook goed om in te schatten hoeveel afval je denkt te produceren.

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top