Tips bij het kiezen voor gebruikte bouwmaterialen

gebruikte bouwmaterialen

Als je kiest voor gebruikte bouwmaterialen ben je in ieder geval goed bezig voor het milieu. Je geeft de materialen hierdoor een langere levensduur en daardoor zijn er minder snel nieuwe bouwproducten nodig. Ook scheelt het afval. Je moet wel kiezen voor de juiste gebruikte bouwmaterialen. Het is niet de bedoeling dat het niet meer in goede staat is bijvoorbeeld. Hier wordt verteld hoe je hier een keuze in maakt.

Waar let je op bij aanschaf van tweedehands bouwmaterialen?

Wat je eerst doet is het tweedehands aanbod bekijken van consumenten en gespecialiseerde tweedehands bouwbedrijven in je omgeving. Dan check je welke spullen en materialen je opnieuw kan gebruiken. Veel tweedehands materialen kunnen vaak gecombineerd worden met nieuwe. 

Het is van belang om na te gaan of het materiaal voldoet aan de toepassing waarvoor je het nodig hebt. Hierbij let je op het ontwerp, afmetingen, isolatiewaarde en constructie. Vervolgens let je op de kwaliteit van het bouwmateriaal zodat het ook voor langere tijd meegaat. Het is goed om tijd te reserveren voor het vinden van tweedehands bouwmaterialen en het kopen en vervoeren ervan.

Makkelijk te vinden

Het vinden van tweedehands bouwmateriaal is erg makkelijk. Je typt het namelijk in op Google of Marktplaats en je vindt het al. Uiteraard kun je ook langsgaan bij een sloopbedrijf in de buurt. Zo staat Bergevoet Doetinchem B.V. bekend om de ruime voorraad gebruikte bouwmaterialen. Deze zijn allemaal met zorg gedemonteerd bij sloopwerkzaamheden.

Niet alle tweedehands bouwmaterialen zorgen voor milieuwinst, want sommigen moeten snel weer vervangen worden doordat de kwaliteit niet goed is. Let ook goed op de maatvoering zodat het goed past anders heb je er weinig aan of kost het onnodige energie.

Het is dus goed om te letten op deze gegeven tips zodat het voordelig is voor jou en het milieu. Anders kan het juist slecht zijn voor het milieu en gaat het je ook nog eens meer kosten. Als je zelf niet aan de slag gaat met de gebruikte bouwmaterialen, maar iemand anders doet dit voor jou dan is het erg belangrijk dat je met elkaar bespreekt welke materialen je precies gaat aanschaffen. Het kan ook nooit kwaad als er iemand met je meekijkt bij het uitzoeken zodat de kans kleiner is dat je iets over het hoofd ziet.

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.
Back To Top