Tips voor de juiste werkschoenen voor in de bouw

Juiste werkschoenen

Als medewerker in de bouwsector begint de bescherming van jouw voeten bij het dragen van de juiste werkschoenen. Met goede werkschoenen van Arboss.nl weet je zeker dat je beschikt over de juiste werkschoenen voor werkzaamheden in de bouwsector. Zelfs op de bouwplaats bevinden ongelukjes zich in een klein hoekje. Maar geen zorgen, want hier lees je waar je op moet letten bij het aanschaffen van de geschikte werkschoenen in de bouwsector.

Keuzes zo ver als je kan kijken

Voordat je een werkschoen gaat aanschaffen is het belangrijk om op een rijtje te zetten, aan welke eisen jouw ideale werkschoen moet voldoen. Dit is van cruciaal belang omdat het aanbod van werkschoenen ongelofelijk groot is. Om de keuze niet al te moeilijk te maken, volgen hier de 3 gouden tips voor het kopen van de juiste werkschoenen voor in de bouw.

Tip 1: Kies de juiste maat

Een eerste stap naar het kopen van de juiste werkschoen is het kiezen van de juiste maat. De schoenen moeten comfortabel en niet te los aanvoelen. Houd rekening met wat voor sokken je van plan bent te dragen en draag deze tijdens het passen van de mogelijke werkschoenen.

Tip 2: Kies een veiligheidsnormering die bij jouw werkzaamheden past

Werkschoenen variëren sterk in hun bijbehorende veiligheidsnormering. S1 en S2 werkschoenen zijn geschikt voor klussen in huis, maar zullen in de bouw geen optimale bescherming bieden. In de bouw wordt het verplicht gesteld dat bouwpersoneel werkschoenen met een veiligheidsnormering van minimaal S3 dragen. Houd er dus rekening mee dat je een werkschoen met de juiste veiligheidsnormering koopt.

Tip 3: Geef je voeten de aandacht die ze verdienen

Naast het dragen van de juiste schoenen, levert een goede verzorging van de voeten ook bij aan de bescherming van je voeten. Door je voeten te wassen met een antibacteriële zeep, te verzorgen met een huidvriendelijke crème en te laten rusten na een lange werkdag, voorkom je dat je voeten overbelast raken en gevoeliger worden voor beschadigingen.

Voeten van goud

Het gevoel van comfort en veiligheid is waar je naar op zoek bent, om jouw werkdag op de bouwplaats zonder problemen te laten verlopen. Met deze gouden tips en dankzij het brede assortiment van veiligheidsschoenen op de website van Arbo Safety Shoes is er voor iedereen wat te vinden ongeacht wat voor klus je te wachten staat.

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top