Vijf Dingen om te Overwegen Bij het Zoeken Naar een Goede Loodgieter

Loodgieter

Prijs

De prijs is vaak een zeer belangrijk bij het overwegen van thuisreparatie en het kostenverschil tussen de diensten van de ene loodgieter en die van de andere kan drastisch zijn. In een dergelijk geval is het niet altijd verstandig om alleen op basis van de prijs te kiezen. De laagst geprijsde loodgieter heeft waarschijnlijk een lage prijs omdat de kwaliteit van het werk dat hij levert niet de beste is, u wilt de meest gekwalificeerde loodgieter voor de beste prijs in plaats van een loodgieter voor de beste prijs. Bij het winkelen voor een loodgieter die uw werk zal doen, kijkt u best naar degenen met een gratis prijsschattingen. 

Ervaring

U wilt niet per se een loodgieter inhuren die slechts voor een zeer korte periode zijn vergunning heeft (of erger nog, een loodgieter die helemaal geen vergunning heeft). Ervaring is een van de meest waardevolle hulpmiddelen die een loodgieter kan bezitten, hoe meer een loodgieter gewend is om een klus te klaren, hoe beter hij voorbereid zal zijn op eventuele problemen of verrassingen die in het midden van het project opduiken. Ervaring kan u een hoger uurtarief kosten, maar hij zal de klus waarschijnlijk ook veel sneller klaren.

Garanties

Wat voor garantie zit er in het werk van de loodgieter die u overweegt? Zal hij een schriftelijke overeenkomst aanbieden die zijn werk voor een week garandeert? Voor dertig dagen? Voor negentig dagen? Als u geen schriftelijke garantie krijgt voor alles wat er misgaat met het werk, dan kunt u verantwoordelijk zijn voor het opnieuw betalen van een reparatie als er iets mis gaat.

Referenties

Dit is een belangrijk, misschien wel de belangrijkste. Als je de loodgieter die je werk gaat doen niet persoonlijk kent, of iemand kent waar hij werk voor gedaan heeft, dan is het noodzakelijk om referenties te krijgen. U wilt van mensen die daadwerkelijk werk hebben laten doen door de loodgieter horen hoe hij werkt, hoe snel hij zijn werk afmaakt, of hij eerlijk is, enz. Als een loodgieter die u overweegt, niet minstens een paar referenties voor u heeft om contact op te nemen met betrekking tot zijn werk, dan moet u iemand anders in overweging nemen.

Een licentie

Een loodgieter moet een vergunning hebben, gebonden zijn en verzekerd zijn om elk soort werk in uw huis te kunnen doen. Voor grote loodgieterswerkzaamheden is een vergunning van de stad of gemeente nodig en soms moet de loodgieter die u inhuurt om het werk uit te voeren een vergunning hebben. Het licentienummer moet duidelijk worden weergegeven op de vrachtwagen van de loodgieter, zodat u weet dat het een legitieme loodgieter is.

Voor snelle hulp van de loodgieter uit Enschede, neem contact met ons op nu!

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top