Wat is een dakrenovatie?

wat-is-een-dakrenovatie

Soms ontkom je er niet aan: je dak moet gerenoveerd worden. Een dakrenovatie wordt uitgevoerd door dakdekker, het is specialistisch werk. Tijdens een dakrenovatie worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Na de renovatie ziet je dak er weer als nieuw uit en heeft je dak weer een lange levensduur. In deze blog lees je alles over dakrenovatie!

Waarom wordt een dakrenovatie uitgevoerd?

Een dakrenovatie wordt uitgevoerd wanneer een dakreparatie niet meer mogelijk is. Je dak is zo ernstig beschadigd, dat de gehele dakbedekking beter vervangen kan worden. Een dakrenovatie wordt ook vaak uitgevoerd wanneer de reparatiekosten zo hoog oplopen, dat een renovatie goedkoper is.

Tijdens een dakrenovatie worden oude, beschadigde onderdelen herstelt en vervangen. Welke werkzaamheden er precies worden uitgevoerd, hangt af van de situatie. 

Voorbeelden van werkzaamheden zijn:

  • Het vernieuwen van de dakbedekking
  • Het herstellen van de dakconstructie
  • Een overzetdak plaatsen
  • Een onderdak plaatsen
  • Het dak isoleren

De voordelen van een dakrenovatie

Het renoveren van je dak brengt een aantal belangrijke voordelen met zich mee:

  • De woningwaarde stijgt
  • De uitstraling van je woning wordt verbeterd
  • De levensduur van je dak wordt verlengd, hij gaat weer lang mee

Een bijkomend voordeel is dat je tijdens een dakrenovatie je dak eenvoudig kunt laten isoleren, omdat het isolatiemateriaal tussen de dakbedekking en het dakbeschot wordt geplaatst. Dankzij dakisolatie verlies je weinig tot geen warmte meer via je dak, en bespaar je op je energie rekening.

Wat kost een dakrenovatie?

Nu ben je vast benieuwd naar de kosten van een dakrenovatie. De totaalprijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het uurtarief van de dakdekker en de werkzaamheden die worden uitgevoerd. 

Het renoveren van een plat dak is doorgaans goedkoper dan het renoveren van een schuin dak. Dit komt omdat platte daken makkelijker bereikbaar zijn dan een schuin dak. 

Ervanuit gaande dat het gemiddelde dak een oppervlakte heeft van 50m2, kost een dakrenovatie voor een plat dak tussen de €2.250,- en €2.750,-. Het renoveren van een schuin dak kost ongeveer €2.500,- tot €6.000,-. 

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top