Afvalscheiding op de bouw stimuleren: handige tips

afvalscheiding op de bouw

Je kunt het scheiden van afval stimuleren indien je werkzaam bent in de bouw. Het is namelijk al heel lang zo dat de bouwsector een van de meest vervuilende sectoren is in het gehele land. In het kader van duurzaamheid zijn de afgelopen jaren een aantal stappen gezet gericht op het duurzaam maken van Nederland. Er is echter nog een lange weg te gaan, voordat er sprake is van een circulaire economie. Dit is een economie waarin door middel van recyclen producten meerdere keren gebruikt kunnen worden. Voor het scheiden van afval dien je gebruik te maken van een rolcontainer huren via Bedrijfsafval.nl.

Aandacht voor het milieu

Als ondernemer ben je verplicht om je te houden aan bepaalde regelgeving, hetgeen tevens geldt indien je werkzaam bent binnen de bouwsector. Daarentegen zijn er andere redenen om te kiezen voor het scheiden van afval. Hiermee lever je namelijk een bijdrage aan een wereld waarin er minder sprake is van vervuiling. Veel grondstoffen kunnen opnieuw gebruikt worden en daarnaast kan de afvalstroming in de juiste verbrandingsoven terechtkomen. Er wordt per jaar nog teveel Bedrijfsafval.nl weggegooid, waarbij geldt dat dit niet nodig is. 

Maatregelen

Indien je graag een cultuur wenst te creëren waarin afvalscheiding de norm is dien je een aantal maatregelen te nemen. Hierbij kun je denken aan het opstellen van protocollen en regelgeving, waardoor medewerkers weten wat zij moeten doen om het probleem op te lossen en afval te scheiden. Door duidelijkheid te creëren stimuleer je het gedrag dat je wenst te zien. Stel als bedrijf collectieve doelstellingen op. 

Afvalbakken en containers

Er zijn meerdere afvalbakken en containers nodig om afval te scheiden en te verwerken. Ten eerste vanwege de opslagcapaciteit, waarbij geldt dat één container snel vol zal komen te zitten. Met meerdere containers voorkom je dit probleem. Hierbij geldt dat je tevens een stuk gemakkelijk afval kunt scheiden, indien je gebruik kunt maken van meerdere afvalbakken of containers. Zet deze vooral neer op een plaats waar iedereen bij kan. Het is verder handig als de containers of de afvalbakken verplaatsbaar zijn. Hiermee voorkom je namelijk vrij gemakkelijk vele praktische problemen.

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top