Boorhamer of klopboormachine? Zo maak je de juiste keuze

boormachine

Om te kunnen bepalen of een boorhamer of een klopboormachine noodzakelijk is bij een klus, is het goed om eerst te weten wat nu daadwerkelijke de verschillen zijn tussen beide. Speciaal daarom nemen we je in dit artikel mee in wat beide soorten gereedschappen nu eigenlijk zijn en vervolgens ook welke het beste bij welke klus past.

Wat is een boorhamer?

Een boorhamer is een soort elektrisch gereedschap dat wordt gebruikt om gaatjes te maken in hout, metselwerk en andere harde materialen. Het werkt door het draaiende beweging van de boor tegen het materiaal, waardoor er een klein, rond gaatje ontstaat. Boorhamers zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende maten, afhankelijk van het soort werk dat je wilt uitvoeren. Sommige boorhamers hebben ook extra functies, zoals een knop om de snelheid te regelen of een stop om het gereedschap stil te zetten wanneer je klaar bent met boren. Ook kun je kiezen voor een pneumatische boor. Kortom, keuze genoeg dus!

Wat is een klopboormachine?

Een klopboormachine is een ander soort elektrisch gereedschap dat wordt gebruikt om gaten te boren. Het werkt op dezelfde manier als een boorhamer, maar heeft ook een kloppend mechanisme dat ervoor zorgt dat het gat sneller en makkelijker wordt gemaakt. Klopboormachines zijn ideaal voor het boren van gaten in harde materialen, zoals beton of steen. Belangrijk is dus om te bepalen voor welke klus je het gereedschap nodig hebt.

Wat heb je nodig?

Welk soort boorhamer of klopboormachine je nodig hebt, hangt af van het soort project dat je gaat uitvoeren. Als je bijvoorbeeld een gat wilt maken in een muur voor een nieuwe stopcontactdoos, dan is een normale boorhamer voldoende. Maar als je wilt boren in beton voor een nieuwe achterdeur, dan zal je waarschijnlijk een klopboormachine nodig hebben. Handig om te weten, is dat je ze beide op de website van Duspra kunt kopen. Dus zoek jij geschikt gereedschap voor iedere klus, dan ben je hier aan het juiste adres.

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top