De 5 voordelen van een waterontharder

waterontharder

De waterontharder wordt in steeds meer nieuwbouwwoningen geplaatst en we snappen heel goed waarom. Het zorgt namelijk voor zacht water en dit brengt meerdere voordelen met zich mee. Je hebt nooit meer last van kalkaanslag en hoeft veel minder geld te besteden aan speciale schoonmaakmiddelen. Wij zetten de vijf belangrijkste voordelen van een waterontharder voor je op een rij. 

Nooit meer kalkaanslag

Dit is natuurlijk het grootste voordeel van een waterontharder: nooit meer last van kalkaanslag! Kraanwater bevat van nature kalk en dit kun je goed terugzien in de badkamer en keuken in de vorm van kalkaanslag. Deze kalkaanslag is niet schadelijk, maar zorgt ervoor dat je sanitair en kranen er dof uit gaan zien. Als je een waterontharder gebruikt, wordt het kalk uit het water gefilterd en blijft het sanitair mooi glanzen. En wist je dat bestaande kalkaanslag vanzelf weggaat als je een waterontharder in gebruik hebt? 

Besparen op de energiekosten

Als je een waterontharder gaat gebruiken, zullen de energiekosten op den duur lager uitvallen. Dit komt doordat kalk in apparaten als de wasmachine, vaatwasser en waterkoker de verwarmingselementen kan isoleren. Dit zorgt ervoor dat je apparaten meer tijd en energie nodig hebben om het water te verwarmen. Een waterontharder voorkomt dit en is dus een goede keuze als je wilt besparen op de energiekosten.

Zacht water is lekkerder en beter voor de huid

Drink jij het liefst de hele dag water? Water drinken is niet alleen goed voor je, maar ook nog eens lekker. Een waterontharder zorgt ervoor dat je water nog lekkerder wordt. Doordat er geen kalk meer in het water kan komen, voelt het een stuk lichter en voller aan. Daarnaast is het ook nog eens beter voor de huid. Heb je last van eczeem? In veel gevallen wordt de huid aanzienlijk verbeterd en verminderen de klachten van eczeem. 

Geen geld uitgeven aan speciale schoonmaakmiddelen

Aangezien je je geen zorgen meer hoeft te maken over kalkaanslag, hoef je ook veel minder schoonmaakmiddelen aan te schaffen. Het is namelijk niet meer nodig om speciale producten voor kalkaanslag te gebruiken. Daarnaast hoef je veel minder zeep te gebruiken om schuim te krijgen of een sopje te maken. Je kunt daarom per jaar heel wat geld besparen op zeepproducten. 

Apparaten gaan langer mee

Huishoudelijke apparaten kunnen veel last krijgen van kalkaanslag. Natuurlijk bestaan er producten om deze kalkaanslag te verminderen en zijn er een aantal handige trucjes om er vanaf te komen, maar dit is alleen handig voor de korte termijn. Op lange termijn zullen je apparaten sneller slijten en dus eerder stuk gaan. Met een waterontharder van Divisoft gaan je huishoudelijke apparaten een stuk langer mee. De levensduur kan wel met zo’n 30% worden verlengd. Dit geldt niet alleen voor apparatuur in huis, maar ook voor textiel. Je zult al gauw merken dat de kleur van je kleding veel langer mooi blijft. 

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top