Wanneer heb je een loodgieter nodig?

loodgieter

Heb jij al een keer een loodgieter ingeschakeld? Deze wordt meestal ingehuurd voor reparatiewerkzaamheden, maar wist je dat je ze voor nog veel meer dingen kunt bellen? Een loodgieter kan je helpen bij het aanleggen, onderhouden en repareren van sanitair, riolering, waterleidingen en verwarmingsinstallaties. Daarnaast staan ze voor je klaar bij een verstopping of lekkage. In dit artikel zetten we de vele verschillende werkzaamheden van een loodgieter op een rij. Zo weet je precies voor welke klus je er eentje kan bellen.

(Spoed)reparaties

Heb je een probleem thuis dat je niet zo snel zelf kan verhelpen? Bijvoorbeeld een kapotte afvoer, lekkage of een verstopte wc? Dan kun je gerust een loodgieter bellen. Als het probleem zo snel mogelijk opgelost moet worden, moet er een spoedreparatie worden uitgevoerd. Houd er rekening mee dat je extra kosten betaald voor een spoedreparatie. De loodgieter zet namelijk al zijn werk opzij en komt zo snel mogelijk naar jou toe om het probleem op te lossen. Heeft het geen haast? Dan kun je een afspraak maken. Maar geen zorgen, in de meeste gevallen komt de loodgieter dezelfde dag nog langs. Kies altijd voor een lokaal bedrijf of lokale ondernemer als je wilt dat het probleem snel wordt opgelost. Deze kan namelijk snel naar je toekomen. 

Onderhoud van leidingen

Maar de loodgieter staat niet alleen voor je klaar bij reparaties, ook onderhoud van leidingen is een van de vele loodgieterswerken. Het is belangrijk dat de leidingen in huis goed worden onderhouden, deze kunnen namelijk op lange termijn beschadigd raken. Het is mogelijk om dit zelf te doen, maar we adviseren om dit klusje uit te besteden aan iemand met verstand van zaken. Een loodgieter controleert of alle leidingen in de muur nog goed zitten en kan de nodige onderhoud verrichten. Daarnaast kan hij/zij de lekkende of beschadigde leidingen eenvoudig en snel repareren als dit nodig is.  

Schakel de juiste loodgieter in

Als je op zoek gaat naar een loodgieter zijn er een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden. Op het internet zijn talloze bedrijven en ondernemers te vinden, dit kan het soms lastig maken om de juiste te vinden. Niet ieder bedrijf  hanteert dezelfde prijs en heeft de juiste licenties. Het is belangrijk dat de loodgieter een vergunning heeft en verzekerd is, anders kan hij/haar niet alle nodige klussen uitvoeren. Kijk op de website en let goed op keurmerken en certificaten. Het is natuurlijk ook altijd mogelijk om telefonisch contact op te nemen en te vragen naar de verschillende mogelijkheden. Het is ook altijd handig om raad te vragen aan vrienden of familie. 

Woon je in België en ben je op zoek naar een geschikte loodgieter? Als je op zoek bent naar goedkope loodgieterswerken dan kun je Praesy bellen. Zij brengen je in contact met de juiste persoon/bedrijf die je kan helpen bij je problemen.

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top