Voordelen van betonnen vloeren voor het dagelijks leven

betonnen vloer

Wanneer je voor het eerst denkt aan betonnen vloeren, denk je misschien aan “koud”, “gevangenis-achtig” of “industrieel”. Beton daarentegen kan je nieuwe keuze worden bij toekomstige projecten, vanwege de kleur en de lichte glans, en de vele voordelen. In werkelijkheid kan je een betonnen vloer er zo prachtig, elegant en warm uit laten zien dat je er versteld van zal staan. We zullen hieronder ingaan op enkele van de voordelen van het kiezen voor een betonlook gietvloer.

Duurzame ontwikkeling

Als bestaande betonplaten worden gebruikt, zijn betonnen vloeren een duurzame keuze, omdat je het verbruik van nieuwe materialen kan vermijden. Ook hoeven ze niet te worden afgebroken naar de kelder of garage. Na het schuren, polijsten of verzegelen van het beton, ziet de betonlook vloer er perfect uit in een traditionele keuken of woonkamer, vooral als het bedekt is met oosterse tapijten en mooie meubels en armaturen. 

Eenvoudig onderhoud

Het enige onderhoud dat nodig is voor betonnen vloeren is om ze elke week af te vegen met water en zeep. Zelfs als je denkt dat je het niet nodig hebt, is het raadzaam om tegelijkertijd plinten op de betonnen vloer te plaatsen. Stel je voor dat er geen plint is, dan zal er een vuile dweil in de spleet tussen de vloer en de muur zitten. Vloeren die gepolijst en onderhouden zijn, kunnen honderd jaar of langer gebruikt worden. 

Aanpasbaarheid

Voor toepassingen buiten kunnen afdichtmiddelen op siliconenbasis worden gebruikt om de natte look te verwijderen. Betonnen vloeren zien er ook goed uit met echte steenschotten. Het vult hun landelijke uitstraling aan. Betonvloeren kunnen ook een kosteneffectief en milieuvriendelijk alternatief zijn voor teruggewonnen houten vloeren. Door nat cement te stapelen met een plaat die eruitziet als houtnerf, ontstaat een prachtig effect. Het beitsen van massieve vloeren is al geruime tijd een populaire optie. Het resultaat wordt bepaald door de inventieve geest van de eigenaar. Je kan verschillende tinten en toepassingsmethoden gebruiken met een verscheidenheid aan afwerkingen rond de vloer die voor een moderne afwerking zullen zorgen van het huis. Om de natte look binnenshuis te bereiken, kan een acrylaat afdichtmiddel worden gebruikt.

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top