Een betonvloer maakt jouw huis een thuis

betonvloer

Je bent net verhuisd en op zoek naar een mooie vloer voor in je huis. Je houdt van een stoere en sterke uitstraling. Heb je al weleens gedacht aan een betonvloer? Of zelfs een gevlinderd beton in je huis? Met een betonvloer zet je een statement neer. Maar waarom zou je kiezen voor een gietvloer? En wat voor soorten gietvloeren zijn er? En wat zou een gietvloer kosten?

Wat is een gietvloer?

Gietvloeren zijn vloeren zonder naden en geven een moderne look. Ze kunnen geplaatst worden in de keuken of woonkamer, maar ook in een industriële omgeving of een werkplaats. Er zijn talloze verschillende gietvloeren te vinden. Het geeft je woning een mooi uiterlijk maar is ook erg praktisch en onderhoudsvriendelijk. Voordat je kiest voor een gietvloer moet je bij jezelf eerst een aantal vragen te rade gaan. In welke ruimte komt de gietvloer? Niet elke gietvloer is geschikt voor elke ruimte. Als je de hele woning wilt voorzien van de gietvloer is de PU Gietvloer een goede keuze. Wil je met vloerverwarming of zonder? Sommige gietvloeren gaan goed met vloerverwarming en anderen minder. Dit is omdat de geleiding van de warmte in de vloer afhankelijk is van de samenstelling van de vloer. Hoe wil je dat het resultaat er uit ziet? Er zijn drie soorten looks: een effen kleur (bijvoorbeeld grijs of wit), een grindlook of een betonlook.

Soorten gietvloeren

Er zijn verschillende soorten gietvloeren. Allereerst de PU gietvloer Green Line. Deze vloer is een unieke designvloer en bestaat voor 100 procent uit polyurethaan. Het is een soepele vloer en voelt comfortabel en warm aan. De vloer past naadloos bij iedere woning of winkel. Voor industrieel gebruik is deze niet aan te raden omdat de vloer zacht is. De volgende optie is woonbeton. Woonbeton is geschikt voor iedere ruimte en is populair is woonhuizen. De vloer is stofvrij en gaat goed samen met vloerverwarming. Vervolgens bestaat de design betonvloer en heeft een stoere en robuuste uitstraling. Het lijkt alsof de vloer is gemaakt van gepolijst beton, maar het bestaat voor 90 procent uit beton en 10 procent uit polyurethaan. Hiermee heb je een robuuste look maar wel de comfort en warmte van een gietvloer. Gevlinderd beton is een betonvloer waarbij de afwerking de grootste rol speelt. Er wordt gebruik gemaakt van de methode ‘vlinderen’ waardoor een soort wolkachtig patroon ontstaat.

gietvloer

Voordelen van een gietvloer

Het grootste voordeel van een gietvloer is de onderhoudsvriendelijkheid. Het gaat altijd om naadloze vloeren en daarom kan er geen vuil tussen de voegen komen. Een ander voordeel is dat gietvloeren enkele millimeters dik zijn en daarom de vloer makkelijk gegoten kan worden, ook op een bestaande vloer. Een ander groot voordeel is dat je gietvloeren op veel verschillende manieren kunt toepassen. Je kunt ze gebruiken in zowel een huis maar ook in een industriële omgeving. Je kunt het zelfs in de badkamer gebruiken om een strakke look te creëren.

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top