Kom alles te weten over de betonvloer en gietvloer met betonlook

betonlook-vloer-gietvloer

Ben je op zoek naar een nieuwe en vooral stevige vloer voor je woning of kantoor? Ga eens voor een betonvloer! Betonvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en hebben een natuurlijk en moderne uitstraling. De vloeren zijn bovendien volledig naadloos. Maar beton zelf heeft ook een aantal nadelen. Daarom zijn er verschillende alternatieven, zoals de betonlook gietvloer. In dit artikel kom je alles te weten over de betonvloer en de betonlook gietvloer, waardoor je zeker weet dat je de juiste afwegingen maakt bij het kopen van een nieuwe vloer.

Een betonvloer

Een betonvloer is – zoals de naam al verraadt – gemaakt van beton. Beton maakt de vloer erg stevig, waardoor deze uitermate geschikt is op plaatsen die zwaar belast worden. Zo past dit type vloer perfect in een winkel of kantoor, waar veel mensen lopen. Maar ook in een autowinkel of een opslagplaats voor vliegtuigen is beton het ideale materiaal voor de vloer. Beton is erg krachtig en dat zie je ook terug in de vloer. Bovendien is een betonvloer erg slijtvast en duurzaam. Tevens is de betonvloer makkelijk in onderhoud. Er hoeft vrijwel niets gedaan te worden. De vloer hoeft alleen af en toe een keer schoon te maken, maar dit gaat gemakkelijk. Bovendien is de betonvloer stofvrij, wat je al een hele hoop poetswerk scheelt.

Houd hier rekening mee met betonvloer

Wel kan het zijn dat er scheurtjes in het beton ontstaan, aangezien de vloer uit één glad oppervlak bestaat. Dit gebeurt vooral in vochtige ruimtes waarbij de temperatuur nogal eens schommelt. Ook is beton gevoelig voor zuren en vetten, maar je kunt de vloer hier met een extra coating gedeeltelijk tegen beschermen. Ook is het een erg dikke vloer. Binnenshuis heeft de betonvloer al een minimale dikte van 7 centimeter en buiten is de vloer minimaal 15 centimeter dik. Als je er vloerverwarming onder plaatst, wordt de vloer nog dikker. Ook is het materiaal erg zwaar. Niet ieder huis is hier geschikt voor. Maar in de meeste openbare ruimtes en loodsen is dit geen probleem.

Gietvloer als alternatief

Wil je nu wel profiteren van alle voordelen die het uiterlijk van de betonvloer je bieden, maar vind je dat er aan betonvloer zelf net iets te veel nadelen zitten? Ga dan voor een gietvloer met betonlook. Deze ziet er bijna hetzelfde uit als de betonvloer zelf, aangezien dit type vloer ook geen naden heeft en in dezelfde kleuren verkrijgbaar is. Een groot voordeel van de gietvloer met betonlook is dat deze veel dunner is. Deze vloer is namelijk slechts 1 tot 5 millimeter dik. De gietvloer prijs hoeft helemaal niet hoog te zijn. Deze is ook vooral afhankelijk van het materiaal dat wordt gebruikt en het aantal vierkante meter dat je vloer groot is.

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top