De voordelen van zonnepanelen

Heeft u twijfels over het laten installeren van zonnepanelen? Lees dan snel verder! Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om zonnepanelen te laten installeren op hun dak. Zo heb ik zelf onlangs ook zonnepanelen in Losser aangeschaft. Zonnepanelen zijn erg milieuvriendelijk en zijn daarnaast kostenbesparend. Ben je benieuwd wat nog meer redenen zijn om voor zonnepanelen te kiezen? Wij hebben voor jou vijf voordelen opgesomd die jou kunnen overtuigen.

De voordelen van zonnepanelen laten installeren

  • Schone en groene energie
  • Rendement
  • Slimme investering
  • Lange levensduur
  • Besparen op energiekosten

Voordeel 1. Schone en groene energie

Zonne-energie is schone en groene energie. Als je kiest voor energie opwekken met zonnepanelen ben je milieuvriendelijk bezig. Bij alternatieven zoals verbranding van gas, olie of kolen komt namelijk veel CO2 vrij. Het uitstoten van CO2 is slecht voor het milieu. 

Voordeel 2. Een uitstekend rendement

Het plaatsen van zonnepanelen zal zorgen voor een mooi rendement. Het rendement op de investering in zonnepanelen is ongeveer 10% per jaar.  

Voordeel 3. Een slimme investering

Investeren in zonnepanelen is een verstandig idee om te gaan doen. Niet alleen om het rendement waarover we het in voordeel twee over hebben gehad. Een andere reden waarom zonnepanelen een slimme investering is, is de waardestijging van de woning. Woningen met zonnepanelen zijn over het algemeen meer waard dan woningen in dezelfde prijsklasse zonder zonnepanelen.

Voordeel 4. Een lange levensduur

Stroom opwekken door middel van zonnepanelen is heel eenvoudig. Je hoeft geen hoge energieprijzen te betalen aan dure centrales. Zonnepanelen kosten je eenmalig een wat grotere investering, maar dit verdient zich zeker op lange termijn terug. Zonnepanelen gaan gemiddeld namelijk 30 jaar mee en hebben weinig onderhoud nodig.

Voordeel 5. Besparen op energiekosten

Door zelf stroom op te wekken met zonnepanelen bespaar je op je maandelijkse elektriciteitskosten. De besparing is in veel gevallen vele malen hoger dan de kosten. Vooral nu de kosten enorm aan het stijgen zijn. Met zonnepanelen, uitgaand van een levensduur van 30 jaar, bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer 3 tot 4 keer meer dan de investering. Dat is zeker niet slecht!

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top