Laadperron bouwen? Let op deze aandachtspunten!

laadperron

Heb jij recentelijk ontdekt wat een laadperron aan jou kan bieden? Laadperrons kennen vele voordelen. Door de enorme groei in de logistieke sector laten steeds meer bedrijven laadperrons bouwen. Zo’n laadperron bestaat uit verschillende onderdelen, die allemaal verkrijgbaar zijn bij Loading Systems. Bij laadperrons bouwen is het van belang om rekening te houden met een aantal punten. Lees in deze blog over enkele aandachtspunten.

De hoeveelheid laadperrons

Het eerste aandachtspunt waar je op moet letten bij een laadperron bouwen, is de hoeveelheid laadperrons. Bij elk bedrijf is dit namelijk anders. Hoe meer laadcapaciteit je nodig hebt, des te meer laadperrons er vereist zijn. Ook is het van belang extra laadperrons te halen wanneer je constant aan het laden en lossen bent. Vergeet daarnaast niet als bedrijf zijnde rekening te houden met drukke tijden. Sommige tijden zoals tijdens de feestdagen zijn extra druk, waardoor je extra laadperrons voor deze periode nodig hebt. 

Denk aan de veiligheid

Het laadperron is een plek waar een ongeluk altijd op de loer ligt. Om de veiligheid tijdens het laden en lossen te waarborgen is het essentieel om de nodige maatregelen te nemen. Zo is een dockshelter essentieel om vrachtwagen op te vangen zonder dat deze beschadigen. Met een dock shelter van Loading Systems kan de vrachtwagen efficiënt én veilig uitgeladen worden.

Kies het juiste type vrachtwagen

Een ander aandachtspunt om op te letten is het type vrachtwagen dat aan het laden en lossen is. Dit geldt met name als het type vrachtwagen altijd hetzelfde is. Dit kan het geval zijn als jullie als bedrijf zijnde zelf het transport regelen. Met een vast type vrachtwagen is het slim om voor een laadperron te kiezen die vlekkeloos aansluiting maakt met het voertuig. Zo is laden en lossen efficiënter dan ooit.

Zorg voor duidelijkheid met de juiste signalen

Tot slot is het ook belangrijk om duidelijkheid te bezorgen aan jouw werknemers met laadperrons door de juiste signalen te gebruiken. Met laadperrons is het namelijk slim om duidelijk de veiligheidsvoorschriften door te geven. Zet daarom borden of andere vormen van instructies neer. Dit is met name handig voor de vrachtwagenchauffeurs. Zij zien dan onmiddellijk of er aan de achterkant van het voertuig nog wordt geladen en gelost of dat ze je veilig weg kunnen rijden. Zo houd jij jouw werknemers en laadperrons veilig.

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top