Een complete douchecabine laten plaatsen in je badkamer

douchecabine

Ondanks het feit dat de beschikking hebben over een bad in je badkamer zeker de nodige voordelen met zich meebrengt moet het gezegd dat steeds meer mensen er vandaag de dag voor kiezen om (ook) een complete douchecabine te laten plaatsen. Dat veel mensen nog steeds een uitgesproken voorkeur hebben voor het nemen van een douche is onder meer te wijten aan het feit dat het nemen van een douche niet alleen snel, maar ook eenvoudig kan gebeuren. Bovendien verbruikt een douche ook aanzienlijk minder water in vergelijking met een bad. In ieder geval, overweeg jij eveneens het kopen van een complete douchecabine voor in jouw badkamer? Dan is het zeker en vast een aanrader om even een blik te werpen op de informatie hieronder op deze pagina.

Ga je, je douchecabine zelf plaatsen of niet?

Heb je ervoor gekozen om een complete douchecabine te kopen die je zelf gaat plaatsen? Dan zijn er natuurlijk een aantal zaken waar je beslist aandachtig voor dient te zijn. Denk hierbij aan:

  1. Controleer of er een duidelijke handleiding bij de douchecabine is geleverd;
  2. Controleer bij levering meteen of alle vereiste onderdelen aanwezig zijn of niet;
  3. Hou er rekening mee dat de cabine na plaatsing moet worden afgekit;

Waarom vermelden we dit laatste er nog eens extra bij? Zeer eenvoudig. Vaak is het namelijk zo dat er geen silicone wordt meegeleverd samen met de complete douchecabine. Dit betekent dat je deze nog apart zal moeten aanschaffen. Hou er rekening mee dat niet elke vorm van silicone zich optimaal leent voor het afkitten van een douchecabine. Bij twijfel is het dan ook zeker een aanrader om even aan een expert te vragen welke type silicone je nu precies het best kan gebruiken.

Wanneer is een complete douchecabine ook echt helemaal compleet?

Je kan er in de praktijk voor kiezen om verschillende soorten douchecabines te kopen. Het spreekt voor zich dat lang niet elke cabine honderd procent compleet is. Wanneer is er dan wel sprake van een volledig complete douchecabine? Zeer eenvoudig. Dat is het geval op het ogenblik dat je kan rekenen op een douchecabine die eveneens beschikt over:

●        Verlichting;

●        Een radio of muziekinstallatie;

●        Een ventilator;

●        Eventuele jets voor extra luxe en comfort;

Door de jaren heen zijn er menig aantal nieuwe douchecabines op de markt verschenen die stuk voor stuk over extra mogelijkheden en comfort beschikken. Zo kan je er bijvoorbeeld tegenwoordig ook voor kiezen om gebruik te maken van een douchecabine met een geïntegreerd zitje. Vaak is het zo dat je op deze manier zelfs kan genieten van een heerlijke voetmassage. De mogelijkheden waar je bij een complete douchecabine bestellen op kan rekenen zijn dus duidelijk erg uitgebreid.

Let ook op de garantie van je douchecabine

Last but not least zal je ook nog de nodige aandacht willen besteden aan de garantie waar je complete douchecabine over beschikt. Het spreekt immers voor zich dat het altijd mogelijk is dat er zich op een bepaald ogenblik een probleem voor gaat doen. Dit probleem kan dan onder meer te maken hebben met de waterdichtheid van de cabine, maar ook met bijvoorbeeld de technologie die er mogelijks in schuilgaat. Hoe dan ook, bij het kopen van een complete douchecabine van een gerenommeerd merk is het doorgaans altijd zo dat je kan rekenen op een zeer gunstige garantie.

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top