Benieuwd naar de werkzaamheden met een heftruck cursus? Lees ze hier!

VCA

Alles over de heftruck cursus en de hoogwerker cursus 

Je werkt in de beton- en staalbouw en overweegt een heftruck cursus of hoogwerker cursus? Wij vertellen in dit artikel waarom deze certificeringen belangrijk zijn en welke onderwerpen in deze cursussen aan bod komen.

Waarom kiezen voor een cursus?

Het certificaat voor de heftruck en de hoogwerker zijn veelgevraagde certificaten in de bouw. Bedrijven zijn verplicht zorg te dragen voor een veilige werkomgeving. Dat betekent dus ook dat personeel in staat moet zijn om op een veilige en verantwoorde manier de heftruck en hoogwerker te bedienen. Je leert in de heftruck cursus en de hoogwerker cursus alles over veilig en verantwoord werken. Het certificaat is 5 jaar geldig en laat de (toekomstige) werkgever zien dat jij over de benodigde kennis en vaardigheden beschikt om veilig te werken met de heftruck of hoogwerker.

Je maakt met deze certificaten dus meer kans op het vinden van een baan in de beton- en metaalbouw.

Heftruck cursus: slimme combinatie van theorie en praktijk

Naast de theorie komt ook de praktijk in de cursus voor de heftruck uitgebreid aan bod. Je maakt kennis met onderwerpen zoals Veiligheid en de regels vanuit de Arbowet, leert alles over stabiliteit en het beladen van de heftruck, hoe het zwaartepunt van de heftruck bepaald wordt en welke controles voor aanvang van het werk (aanvangsinspectie en rijklaar controle) uitgevoerd moeten worden.

Je leert deze kennis vervolgens in de praktijk te brengen in het praktijkgedeelte van de cursus. Je voert zelfstandig een controle van de heftruck (rijklaar controle) uit en gaat vervolgens stelling rijden en laden en lossen met de heftruck. Het beheersen van zowel het voertuig als de geladen goederen wordt beoordeeld door een ervaren instructeur. Na het behalen van het heftruck certificaat kun je met vertrouwen de heftruck besturen.

Samenvatting

Je leert in deze cursus alle benodigde theorie om veilig en verantwoord met de heftruck te kunnen werken. Naast het theoretische gedeelte kent de cursus ook een praktijkgedeelte: de meest voorkomende werkzaamheden (stelling rijden, laden en lossen van de heftruck) komen in dit onderdeel aan bod. Je ontvangt na succesvolle afronding van de cursus het heftruck certificaat. Het certificaat is 5 jaar geldig en wordt door werkgevers erg gewaardeerd.

Hoogwerker cursus: pas de theorie direct toe in de praktijk

Ook in de cursus voor de hoogwerker is aandacht voor zowel theorie als praktijk. Je leert alles over de Arbowet, de normen en richtlijnen die gelden voor veilig werken met de hoogwerker en hoe valbeveiligingsmiddelen gebruikt worden. Tijdens de cursus komen de aanvangsinspectie, het veilig opstellen van de hoogwerker, het werken en rijden met de hoogwerker en het manoeuvreren op hoogte aan bod. Je ontvangt het hoogwerker certificaat na het afronden van het theoretische en praktische gedeelte van de cursus.

Samenvatting

Je leert in deze cursus alles over veilig en verantwoord werken met de hoogwerker: van het plaatsen en verplaatsen van de hoogwerker tot het gebruik van valbeveilingsmiddelen. Theorie en praktijk komen in deze cursus uitgebreid aan bod. Het certificaat voor de hoogwerker is 5 jaar geldig.

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top