Waar let je op bij het aanschaffen van een kantoorkast?

kast

Na de bouw van een kantoor heb je bij het inrichten van het kantoor heb je een aantal basiszaken nodig. Zo heb je natuurlijk een bureau nodig. Zonder bureau heb je immers geen plek om je laptop en andere noodzakelijke apparatuur te plaatsen. Een bureau biedt alleen niet alle opbergruimte die jij wellicht nodig hebt. Daarom heb je ook nog een kantoorkast nodig. Maar waar let je allemaal op wanneer je  kantoorkasten aanschaft? In deze blog geven we je aantal handige tips. 

Wat heb je nodig? 

Wanneer je een kantoor inricht is het belangrijk om te bedenken wat je precies nodig hebt. Vanuit deze denkwijze kun je dan het meubilair gaan uitkiezen. Heb je bijvoorbeeld veel of weinig opslagruimte nodig? Bewaar je bijna alles digitaal of heb je veel papieren documenten liggen? En zo ja moeten deze papieren dan goed beveiligd worden of hebben ze vrijwel geen waarde?

Wanneer jij deze vragen in je achterhoofd bewaart kun je een stuk gerichter gaan zoeken. Als je niet verwacht veel opslagruimte nodig te hebben kun je een kleinere kast uitkiezen dan wanneer je een grote hoeveelheid mappen bijhoudt. Daarnaast kunnen sommige kasten op slot en andere niet. Andere kasten beschikken weer over een extra ruimte voor een kluis, om belangrijke documenten in te bewaren. 

Wat kan de ruimte aan? 

De grote van jouw kantoorruimte is niet geheel onbelangrijk natuurlijk. Menig thuiskantoor heeft nu eenmaal wat minder ruimte dan een gehuurd kantoor. Probeer geen gigantische kast in een kleine ruimte te proppen. Dit zorgt ervoor dat de ruimte alleen maar kleiner lijkt. Hierdoor zal jij je al snel bekneld en verdrukt voelen. Dit geeft geen fijne werksfeer. Daarnaast maakt het bewegen binnen de ruimte ontzettend lastig.

Omgekeerd wil je ook weer geen te kleine kantoorkast in een te grote ruimte. Dit zorgt er weer voor dat de kast volledig in het niets valt. Dit is in principe niet erg, maar als je de aandacht besteedt om jouw ruimte goed in te richten, wil je het ook wel laten zien. Een te kleine kast kan ook ongemakkelijk staan in de ruimte, waardoor het de ruimte niet als één geheel laat ogen. 

Over smaak valt (niet) te twisten 

Als laatste is het belangrijk dat je kantoor inricht wordt naar jouw smaak. Een tip is wel om een ruimte te creëren die je rust brengt. Of terwijl niet al te veel overdreven kleuren, vormen of materialen. Een uniforme stijl kan hierbij helpen. Kies bijvoorbeeld een kantoorkast die perfect past bij het bureau. Zo creëer je een uniform geheel.

In samenwerking met : Officetopper.com

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top