Hoe kan je je tuinhuisje beveiligen?

Tuinhuisje-beveiligen

Wellicht is het niet het eerste waar u aan denkt bij het beveiligen van uw woning en de omgeving hiervan; het beveiligen van uw tuinhuisje. Toch zien we steeds vaker, dat inbrekers ook in deze kleine huisjes opzoek gaan naar waardevolle spullen als bijvoorbeeld een oud servies, muziekinstallaties of andere apparatuur. Denk bijvoorbeeld eens aan de zomer, als u wellicht een oudere televisie in uw tuinhuisje heeft staan om hier in de late avonduren nog televisie te kunnen kijken bij mooi weer. Het is niet te doen, om de televisie dagelijks te verslepen. Enerzijds omdat het slecht is voor de televisie zelf, anderzijds omdat het verre van comfortabel is! Waar veel mensen vertrouwen op de mensen in de omgeving van de woning en niet verwachten dat inbrekers naar het tuinhuisje zullen gaan, is het beveiligen van uw tuinhuisje volgens een slotenmakers bedrijf wat wij spraken niet overbodig.

Makkelijk doelwit voor inbrekers

Waar een woning vaak beschikt over ingewikkelde sloten en eventuele beveiligingsmaterialen als camera’s, bewegingssensoren of andere apparatuur, is een tuinhuisje vaak een makkelijk doelwit voor inbrekers. In veel gevallen zult u niet in het tuinhuisje zijn, waardoor een inbreker in alle rust zijn of haar slag kan slaan. Daarbij komt dat de deuren of ramen van een tuinhuisje vaak veel minder sterk zijn dan die van een woning, waardoor een inbreker zonder veel moeite binnen kan komen. Als derde punt haalt het slotenmakersbedrijfje de vaak grote ramen van een tuinhuisje aan, die een goed inzicht geven in de inhoud van het tuinhuisje. Zodra een inbreker waardevolle spullen in het zicht ziet liggen, zal deze proberen binnen te komen met alle gevolgen van dien.

Beveilig uw tuinhuisje

Hoewel het plaatsen van een camera in een tuinhuisje wellicht niet de meest stijlvolle en effectieve beveiliging is, zijn er voldoende mogelijkheden om uw tuinhuisje op een effectieve wijze te beveiligen tegen ongewenst bezoek. Een camera zou wel aan uw gevel passen met zicht op het tuinhuisje, zodat u achteraf altijd bewijs heeft van een mogelijk (poging tot) inbraak. Wat een effectievere beveiligingsmogelijkheid is, zijn bijvoorbeeld magneetcontacten. Hierbij wordt een magneet op de deur en deurpost geplaatst, waarbij een alarm afgaat als het contact gedurende een bepaalde periode wordt onderbroken. Dit alarm zal zorgen voor een schrikreactie bij de inbreker, die uw tuinhuisje daardoor zo snel mogelijk zal willen verlaten in veel gevallen. Ook de wat ouderwetsere bewegingssensor is natuurlijk uitermate geschikt voor de beveiliging van uw tuinhuisje.

Tips om inbraak te voorkomen

Naast het beveiligen van uw tuinhuisje zijn er vanzelfsprekend een aantal dingen die u vooraf zelf al kunt regelen. Leg allereerst nooit waardevolle spullen in onbeveiligde tuinhuisjes of zet deze zodanig buiten het zicht, dat het voor een inbreker niet aantrekkelijk is om in uw tuinhuisje in te breken. Ook het plaatsen van goede sloten is essentieel! Laat een slotenmaker eens kijken naar de sloten op uw tuinhuisje, zo weet u snel genoeg of deze voldoende zijn om de kans op inbraak te minimaliseren.

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top