Schutting sloten alle mogelijkheden

Schutting-sloten

Wanneer u een schutting heeft in uw tuin of bijvoorbeeld om uw woning, wilt u de kans op ongewenst bezoek via uw tuindeur zo klein mogelijk maken. U moet er immers niet aan denken, dat u op mooie, zomerse avond wordt opgeschrikt door inbrekers, die uw tuin via de tuindeur proberen te betreden. Ook als u niet bij uw woning bent, is het een fijne gedachte dat uw tuindeur voorzien is van een goed slot. Gelukkig zijn er tegenwoordig voldoende sloten om uw schutting met bijbehorende tuindeur te beschermen. Wij spraken met een Dordrechtse specialist op dit gebied, om de mogelijkheden aan u voor te kunnen leggen in dit artikel.

Kwalitatieve schutting sloten

Op de huidige markt voor schutting sloten zijn zeer uiteenlopende varianten beschikbaar. Het ene slot is bijvoorbeeld van aluminium gemaakt, terwijl een andere variant uit RVS is geproduceerd. Ook in de werking verschillen sloten, waar het ene bijvoorbeeld voorzien is van een uitgebreid mechanisme met sleutel, bevat het andere enkel een soort hefboom om de deur te sluiten. Het is vanzelfsprekend afhankelijk van uw wensen welk slot het beste bij uw schutting past. Wilt u de deur bijvoorbeeld op slot kunnen doen met een sleutel, om de kans op ongewenst te minimaliseren en af en toe echt te kunnen genieten van uw privacy? Of wilt u enkel de mogelijkheid hebben om de deur wel te sluiten, maar met de mogelijkheid om deze zonder sleutel te openen?

Cilinderslot

In het eerste geval is een cilinderslot sterk aan te raden, die u bijvoorbeeld ook in wat geavanceerdere vorm tegenkomt in deuren van woningen en bedrijfspanden. Deze sloten worden onder meer geproduceerd met aluminium en RVS, waarbij sloten uit RVS vaak het duurste en sterkste zijn. Voor de tweede situatie voldoet een kelderbandslot, die vaak aanzienlijk goedkoper zijn dan de bovenstaande cilindersloten. In sommige gevallen zijn deze sloten ook voorzien van een simpel slot met sleutel.

Kosten voor sloten in schuttingen lopen uiteen van een paar euro voor de meest simpele varianten tot over de honderd euro voor een geavanceerd model. U kunt de sloten kopen bij slotenmakers of bijvoorbeeld een lokale bouwmarkt.

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top