Maak je interieur strak maar houd het persoonlijk

Interieur-persoonlijk-foto

In een modern ingericht huis kan de lijn tussen warm en kil soms heel erg dun zijn. Daarom kan het goed zijn om persoonlijke artikelen in je huis op te hangen of neer te zetten die warmte uitstralen. Een sprekend voorbeeld hierbij zijn de diverse fotodecoraties die meer en meer hun weg weten te vinden in de Nederlandse huiskamer. Foto’s in lijstjes zijn al lang en breed verdwenen, maar de persoonlijke foto is wel weer terug in huis door middel van een foto op een robuust materiaal. Voor een persoonlijke sfeer in een strak interieur komen twee producten in aanmerking:

  • Foto op Plexiglas
  • Een moderne, maar comfortabele boxspring
  • Een foto op dibond

In dit artikel lichten we beide producten kort toe en vertellen we waar je op moet letten bij het selecteren van je foto.

Foto op Plexiglas

Een foto op Plexiglas kan in veel interieurs goed tot zijn recht komen, maar wel het allerbeste in strak ingerichte interieurs. Het Plexiglas heeft een moderne uitstraling en de foto onder het Plexiglas komt als het ware tot leven door de glanzende plaat. Omdat de plaat Plexiglas doorgaans glanzend is, komen vooral kleurrijke foto’s goed tot hun recht. Als je toch een donkere foto achter Plexiglas wilt dan is het aan te raden om een anti-reflex foto achter Plexiglas te plaatsen. Dit geeft echter wel een wat ingetogen uitstraling in vergelijking tot de normale variant.

Foto op dibond

Een foto op dibond is bijna hetzelfde als een foto op plexiglas. De basis is namelijk hetzelfde, alleen de plexiglas plaat is niet verwerkt op de dibondfoto. Hierdoor is het ook gelijk beter geschikt voor donkere foto’s. Dit geldt overigens alleen als je de foto niet direct onder een lamp ophangt omdat de foto dan alsnog gaat glanzen. Daglicht is hierbij geen probleem. Een foto op dibond kan ook geborsteld worden, dan komt er een echt aluminium idee naar voren en maakt de foto nog robuuster, dit kan perfect passen binnen een strak interieur.

Voor beide producten geldt dat het mooi is om een persoonlijke foto te gebruiken, maar dat een algemeen vergezicht ook al geweldig kan zijn. Een persoonlijke foto straalt echter wel wat meer warmte uit.

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top