Tips voor het kopen van een minigraver

minigraver

Overweeg je om een minigraver te kopen? Dan is er veel waarop je kunt letten. Wat dacht je van het soort minigraver, het soort gebruik van een minigraver of als de minigraver al wat kilometers achter de rug hebt in welke staat de minigraver verkeerd. 

Wanneer een minigraver goed onderhouden is lekt deze doorgaans geen olie en ervaar je geen onnodige speling op onderdelen. Koop een minigraver dus alleen als je deze werkend hebt gezien en er geen onnodige spelingen of lekkages zichtbaar zijn. Het voorkomt hoge kosten voor reparaties en je maakt het werken met een minigraver voor personeel veiliger met een goed onderhouden minigraver.

Ruimte en speling in de motor

Wanneer een minigraver ruimte en speling in het motorische deel heeft ervaar je dit vrijwel altijd door te testen en voelen. Kijk hierbij goed waar de speling vandaan komt en op welke manier er reparaties en onderhoud zijn uitgevoerd. Zijn er onderdelen vervangen? Dan wil je natuurlijk weten of dit op de juiste manier gebeurd is. Is het door een echte monteur in een garage gedaan? Als dit niet het geval is geeft dat reden tot twijfel.

Lekkage en slijtage

De motor van een minigraver moet droog en schoon zijn. Wanneer dit niet het geval is kun je te maken hebben met lekkage en slijtage. Waardoor je rekening moet houden dat er op termijn de nodige reparaties aankomen. Waarbij sommige reparaties flink in de papieren kunnen lopen. Bovendien is werken met een machine die lekkage en slijtage laat zien niet altijd veilig voor de machinist. 

Natuurlijk is een visuele controle bij de aankoop van een minigraver altijd goed! Je krijgt een beeld van de algemene staat wat een goed beeld geeft van hoe er met de graver omgegaan is. Met een visuele controle kun je kijken of de verlichting werkt, horen hoe de motor van de minigraver klinkt en zie je de staat van de graver.

Kies voor een nieuwe minigraver

Overweeg je om een minigraver aan te schaffen? Dan heb je de keuze tussen een tweedehands of nieuwe minigraver. Bij een tweedehands machine is het van belang om op bovenstaande zaken te letten. Bij een nieuwe minigraver profiteer je van service en garantie. Op PonCompact.nl heb je de keuze uit verschillende modellen die bekend staan als de beste in de markt.

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.
Back To Top