Wanneer een zandzuiger inzetten?

kelder uitgraven

Een zandzuiger inzetten kan om verschillende redenen een goed idee zijn. Je kunt denken aan een lastig te bereiken plek of vanwege de schone manier van werken. Daarbij kan het ook zijn dat er zand aangebracht moet worden op een lastig te bereiken plek. Want dat is eveneens waarvoor je een zandzuiger kunt inzetten. Wij vertellen je er graag meer over.

Een zandzuiger inzetten kan om verschillende redenen handig zijn. Omdat er misschien belangrijke kabels en buizen onder de grond zitten die je niet wilt beschadigen. Maar het kan natuurlijk ook zijn omdat er werkzaamheden op een lastige locatie moet gebeuren.

Milieuschade en calamiteiten

Soms moet er heel specifiek zand of grond worden weggenomen. Bijvoorbeeld om schade aan het milieu te voorkomen. Omdat de grond verontreinigd is. Dan kan zandzuigen een goede oplossing. Daarnaast kan het ook ingezet worden bij overstromingen of wanneer de riolering verstopt raak. Het is dus bijzonder breed inzetbaar.

Zand blazen en zand zuigen

Naast het afzuigen van zand kun je ook zand laten aanbrengen aan de hand van dezelfde technieken. Waardoor je op een snelle en effectieve wijze gericht zand kunt aanbrengen op vaak lastig te bereiken locaties. Waarbij je anders aangewezen bent op een kruiwagen of andere techniek. Wat vaak onnodig veel tijd en de nodige inspanningen kost. Dit heb je bij zandblazen dus niet. 

Ook bij blazen kan tot honderd meter bereikt worden. Waardoor je allerminst beperkt bent bij het aanbrengen van een nieuwe zand of grondlaag. Zonder dat er rommel of overlast in een woning of andere omgeving zal zijn. 

Kies jij voor zuigtechniek? Dan is dat een verstandige keuze waar je geen spijt van zal krijgen. Zuigtechniek is namelijk ontzettend efficiënt en biedt ongekend veel mogelijkheden. Zowel voor bedrijven als particulieren behoort het inzetten van een zuigwagen bij Kooiker Zuigtechniek tot de mogelijkheden.

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top