Zo verhoog je de veiligheid op het laadperron

laadperron

De veiligheid van je werknemers is natuurlijk prioriteit. Daarom is goed nadenken over de mogelijkheden die je hebt om de werkplek veilig te maken belangrijk. Die mogelijkheden zijn er ook. Zeker als je kijkt naar de mooie oplossingen welke vaak eenvoudig toegepast kunnen worden op vrijwel elke werkplek. 

Voor een dockleveller kiezen

De eerste keuze die je kunt maken is het plaatsen van een dockleveller. Deze maken een werkplek voor werknemers een stuk veiliger. De kans dat iemand klem komt te zitten is bijna nihil te noemen. Er zijn veel verschillende soorten docklevellers te koop. Waarbij het goed is te weten hoe je wagenpark in elkaar steekt en welke behoefte je hebt.

Wil je het laadperron veiliger maken? Kijk eens naar de dock shelters van Dockequipment.eu die je eenvoudig kunt toepassen.

Verduidelijk veiligheidsinstructies

Voor de werknemers is een duidelijke werkinstructie belangrijk. Daarmee maak je het voor werknemers veiliger en verhoog je binnen een bedrijf de productiviteit. Omdat voor iedereen duidelijk is hoe gewerkt moet worden, wat er mag of wat er juist voorkomen moet worden. Er zijn specifieke borden te koop waarop deze instructies te lezen zijn. Voor zowel werknemers die op het dock werken als vrachtwagen chauffeurs die moeten laden of lossen van vracht. Door een goede onderlinge communicatie maakt dit een werkplek veel veiliger en de werkwijze efficiënter. Alles is namelijk op elkaar afgestemd.

Zorg dat alles echt werkt

Natuurlijk is het heel belangrijk dat alles op een werkplek functioneel is. Het moet te gebruiken zijn en ook goed werken, op de manier waarvoor het bedoeld is. Door alles elke keer opnieuw te inspecteren en controleren kun je eventuele gebreken tijdig aan de kaak stellen en herstellen. Want alles dat intensief gebruikt wordt kan nu eenmaal kapot en is onderhevig aan slijtage.

Zorg voor overzicht

Tot slot is overzicht natuurlijk belangrijk. Door overzicht te bieden voor werknemers en de chauffeurs is de werkplek een stuk veiliger. Je kunt bijvoorbeeld zorgen dat er geen onnodige materialen staan, er voldoende licht aanwezig is en er volgens strikte (zoals hiervoor benoemd) werkwijze wordt gewerkt. 

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top