Waarom u een automatische poort wilt

automatische-poort

Wat is een automatische poort

Een automatische poort is een poort die door middel van elektromechanische systemen open en dicht kan worden gedaan. De automatische poort kan bijvoorbeeld werken via camera’s, sensoren of kan bediend worden via een knop of met een afstandsbediening. U ziet een automatische poort veelal terug bij een huis met een oprit of bij een bedrijfspand. Dit is meestal een geautomatiseerde draaipoort of een  geautomatiseerde schuifpoort.

Wat zijn de voordelen van een automatische poort?

Een automatische poort biedt ten eerste een veilig en beschermd gevoel. Hij sluit uw terrein af, beschermt prima tegen inbraken en zorgt ervoor dat er geen ongewenste gasten bij uw woning of op uw (bedrijfs)terrein kunnen komen. Daarnaast zorgt een automatische poort voor flink wat privacy.

Naast de extra beveiliging biedt een automatische poort een grote dosis gebruiksgemak. U en uw bezoekers hoeven namelijk niet de auto uit om de poort handmatig te openen. Tot slot staat een automatische poort zeer stijlvol en geeft het een luxe uitstraling.

Welke materiaal past bij uw automatische poort?

Indien uw keuze is gevallen op bijvoorbeeld een geautomatiseerde draaipoort kunt u kiezen van welk materiaal uw poort gemaakt wordt. Zo kunt uzelf kiezen welke stijl het beste past bij uw smaak en het karakter van uw huis of bedrijfspand. De meeste automatische poorten zijn gemaakt van hout, aluminium of ijzer.

Hout

Hout is een populaire keuze voor zowel draai- als schuifpoorten. Het geeft een warme en authentieke uitstraling en geeft u de optie om zelf in grote mate de uitstraling van uw poort te bepalen. Het hout kan namelijk in elke gewenste kleur geschilderd worden. Echter heeft een houten poort wel in enige regelmaat onderhoud nodig.

Aluminium

Ook aluminium is een populaire keuze voor een automatische poort. Het is een redelijk licht materiaal die toch de benodigde stevigheid biedt. Aluminium geeft een zeer moderne uitstraling en kan in vele kleuren afgewerkt worden. Het voordeel van aluminium is dat het weinig onderhoud vereist.

IJzer 

Mocht u de automatische poort voor een meer klassieke woning of pand willen plaatsen, dan past een ijzeren poort daar goed bij. IJzeren poorten kunnen namelijk heel mooi gedecoreerd worden zodat de poort heel sierlijk oogt. 

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top