Een garagevloer kiezen: epoxy of een coating?

epoxy vloer

Een garagevloer krijgt het bijna altijd zwaar te verduren. Bij een garage denk je namelijk gelijk aan auto’s, motoren, gereedschap en machines: dit zijn zware dingen die op een sterke ondergrond moeten staan. Maar welke vloer kies je nu voor in de garage? Ga je voor de standaard cement/betonnen vloer? Deze vloersoorten zien er niet alleen saai uit, maar zijn ook niet altijd geschikt. 

Eigenschappen van een garagevloer

Een garagevloer moet tegen een stootje kunnen. De vloer krijgt namelijk te maken met zware materialen, lekkende vloeistoffen en sporen van banden. Bovendien is het belangrijk dat de vloer onderhoudsvriendelijk is en eenvoudig is schoon te maken. We zetten de belangrijkste eigenschappen van een garagevloer op een rij:

  • Naadloos: zonder naden en kieren
  • Waterbestendig
  • Vloeistofdicht: bestand tegen het lekken van olie of andere vloeistoffen
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Eenvoudig schoon te maken
  • Slijtvast

Nieuwe vloer: epoxy

Wil je geen saaie grijze betonnen vloer in de garage? Dan is een epoxyvloer wellicht een goede keuze. Dit is namelijk een extreem sterke en vloeistofdichte vloer; ideaal voor in de garage dus. Een epoxyvloer (de naam zegt het al) wordt gemaakt van epoxy. Dit materiaal is twee keer zo sterk als beton en verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. Bovendien komt de epoxyvloer in meerdere uitvoeringen. Kies bijvoorbeeld voor de antislip variant voor extra veiligheid. Daarnaast breng je epoxy gemakkelijk zelf aan.

Coating over de bestaande vloer

Ziet de huidige garagevloer er nog goed uit? Of heeft deze een aantal kleine beschadigingen? Het is niet noodzakelijk om een gehele nieuwe vloer aan te brengen, je kunt namelijk een vloercoating aanbrengen. Deze coating geeft de bestaande vloer een strakke, stevige en egale bovenlaag. Zo is de ondergrond direct beschermd tegen sporen van autobanden en vloeistoffen als olie en benzine. Kies voor een transparante coating als de huidige vloer er nog mooi uitziet, of laat de coating in een kleur naar wens aanbrengen.

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top