Vijver bouwen in de tuin doe je zo!

Het aanleggen van een vijver vinden mensen een ideaal idee. Jammer genoeg weten mensen niet wat er bij komt kijken bij het aanleggen van een vijver.  Voor de mensen die hier wel eens over hebben nagedacht zal het niet onbekend klinken. Het komt erop neer dat onze tuin, met water, in een andere jasje gestoken wordt. Een vijver kun je niet gemakkelijk aanleggen. je dient namelijk rekening te houden met bepaalde methodes en technieken die worden gebruikt bij het aanleggen van een vijver.  

Wat voor type vijver?

Indien je van plan ben om een vijver aan te leggen, moet je de vorm en functie van de vijver goed en helder vastleggen. Een vijver met een strakke vorm vereist in de meeste gevallen intensief constructiewerk  en het metselen van de vijver. Wanneer het gaat om een vijver met een organische vorm kun je dit vaak makkelijk zelf uitgraven.   

Juiste ligging uitkiezen

De juiste ligging uitkiezen voor je vijver is enorm belangrijk. Dit omdat een reeds aangelegde vijver heel erg lastig in om te verplaatsen. Bij het uitkiezen van de ligging kun je rekening houden met bomen en snelgroeiende heesters. Dit kan een belemmering zijn voor je vijver. Door het kiezen van de juiste ligging, zal je alle problemen kunnen voorkomen. 

Ontwerp maken

Voor het plaatsen van een vijver, zal je moeten kijken voor een voorgevormde vijverbak.  Aan de andere kant, heb je ook de mogelijkheid om zelf het gat te graven. Je bepaalt zelf de vorm van de vijver. Door gebruik te maken van vijverfolie, kun je gemakkelijk de maat en vorm maken.  Het is erg handig om te kijken naar de voorwaarde van een vijver.  Minimaal moet een vijver 80 centimeter diep zijn. Zo zijn er nog een aantal voorwaarden die gekoppeld zijn aan het aanleggen van een vijver. Indien je meer informatie wenst te hebben over het aanleggen van een vijver kun je altijd hulp inroepen van een deskundige op dit gebied. Op die manier kun je je vijver sneller afmaken. 

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top