5 aandachtspunten bij het kopen van een nieuwe trap

Nieuwe trap

Heb je een nieuwe trap nodig? Het kopen van een nieuwe trap is niet iets wat je regelmatig doet. Bereid je daarom van tevoren goed voor. Let bij het bestellen van een nieuwe trap op de volgende aandachtspunten.

1. Zorg dat je genoeg ruimte hebt

Een trap neemt veel ruimte in beslag en kan dus niet zomaar in elke plek in huis geplaatst worden. Denk daarom altijd goed na over de plek waar je de trap wilt plaatsen. Bovendien moet de ruimte hoog genoeg zijn. Bereken aan de hand van de hoogte en breedte van de ruimte hoeveel treden de trap kan bevatten en hoe breed deze kan zijn.

2. Kies het soort trap

Afhankelijk van de grootte van de ruimte, kun je ook het type trap kiezen. Zo heb je rechte trappen, maar ook wenteltrappen, die halverwege gedraaid zijn. Die laatste neemt heel wat ruimte in beslag. Tevens kun je kiezen voor een open of een gesloten trap. De open trap geeft een ruimtelijk effect, maar kan gevaarlijk zijn, vooral voor kinderen. Een gesloten trap is veiliger en voorkomt dat stof zich onder de trap ophoopt. In deze webshop vind je een uitgebreid assortiment trappen.

3. Welk materiaal gebruik je?

Naast het feit dat er verschillende soorten trappen zijn, heb je de keuze uit verschillende materialen. Er zijn trappen gemaakt van hardhout of vurenhout, maar ook van staal of graniet. Er zijn zelfs luxe trappen gemaakt van glas of natuursteen. Alle materialen zijn geschikt voor de trap. Het verschil zit vooral in de prijs en de levensduur. Houten trappen zijn zo populair omdat ze én goedkoop zijn én lang mee gaan.

4. Welke afwerking?

Je kunt de trap zo mooi maken als je zelf wilt. Verf deze bijvoorbeeld in een leuke kleur. Let er wel op dat deze bij de rest van je interieur past, een trap is namelijk erg aanwezig. Je kunt een kant-en-klare trap kopen, maar zelf verven kan natuurlijk ook. Vooral op hout kun je eenvoudig een laagje verf aanbrengen.

5. Veel onderhoud?

Kies een trap die weinig onderhoud nodig heeft. Een houten trap is hiervan een goed voorbeeld. Als je deze afgewerkt is met beits, verf, vernis of olie, zal de trap weinig lijden en wordt slijtage voorkomen. Het enige wat je nog hoeft te doen, is de trap af en toe schoon te maken met een vochtig doekje.

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top