Wat zijn de voordelen van LED strip profielen?

LED strip profielen

Als je van plan bent om ergens in je huis LED strip verlichting te bevestigen dan wil je natuurlijk wel dat dit op een goede en mooi manier gebeurt. Meestal komen led strips met een plakrand op de achterkant, maar wat nog beter is om ze mee te bevestigen zijn LED strip profielen. Deze maken het nog veel makkelijker om je led strips op een mooie manier te plaatsen waar je maar wilt.


De voordelen op een rijtje

Met een led strip profiel zijn de strips niet alleen beter plaatsbaar het zorgt er ook voor dat het licht mooier valt. Dankzij een doorzichtige kap die erop zit word het licht mooier en evenrediger uitgestraald. Dankzij het aluminium waar de profielen mee gemaakt zijn kunnen de led strip niet te warm worden omdat de warmte door het aluminium wordt afgeleid. Hierdoor gaan je lampjes dus een stuk langer mee. Dit is bijvoorbeeld ook handig als je ze bijvoorbeeld in je badkamer zou willen plaatsen omdat de led strips dan beter bestand zijn tegen de luchtvochtigheid die voor kan komen in je badkamer. Met het gebruik van de profielen maakt de ondergrond ook niet meer uit voor de led strips. Normaal gesproken is het handiger wanneer je ze op vlakke ondergronden monteert, maar met de led strip profielen kunnen je lampjes ook op een wat ruwere ondergrond worden aangebracht.

Soorten profielen

Er zijn verschillende soorten LED strip profielen om uit te kiezen. Welke je nodig hebt hangt af van hoe en waar je de led strips wilt bevestigen. Er zijn led strip profielen die je kunt gebruiken als je de led strips gewoon op de muur wilt monteren. Als je een minder opvallende afwerking wilt dan zijn er ook profielen die je kunt gebruiken om de led strip bijvoorbeeld in je plafond in te bouwen. Dan zitten de led strip in het profiel en wordt het mooi strak afgewerkt in je plafond. Er zijn ook led strip profielen met een hoek als je bijvoorbeeld de strips op de muur tegen het plafond wilt plaatsen. Dankzij de hoek in het profiel wordt het dan mooi afgewerkt en ziet het er leuker uit.

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top