Huis kopen? Dan is een bouwkundige keuring verstandig!

Bouwkundige keuring

Het kopen van je eigen huis een grote en belangrijke stap in je leven. Tijdens het zoeken naar de geschikte woning let je natuurlijk op alle details van het huis. Niemand zit erop te wachten om na de aankoop van je huis erachter te komen dat er bijvoorbeeld een leiding lekt of dat de raamkozijnen zijn beschadigd. Naast het feit dat je hier zelf erg goed op moet is het ook aan te raden om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. In dit artikel lees wat dit inhoudt en of dit ook voor jou een verstandige keuze is.

Wat is een bouwkundige keuring?

Tijdens een bouwkundige keuring wordt je gewenste woning op verschillende aspecten gecheckt door een gespecialiseerde inspecteur. De inspecteur controleert onder andere of de woning te maken heeft met lekkende leidingen, kapotte vloerplanken of beschadigde muurranden. Daarnaast checkt de inspecteur de woning ook op eventuele gebreken die zich vermoedelijk kunnen voordoen. Aan de hand van de waarnemingen door de inspecteur wordt er een rapport opgesteld, waarin je een compleet overzicht vindt van alle waarnemingen in de woning. Ook geeft de inspecteur een schatting van de eventuele reparatiekosten van de woning. Voordelig een bouwkundige keuring aanvragen? Dat kan via Huiskeur.nl. Deze betrouwbare partij is werkzaam in héél Nederland.

Waarom een bouwkundige keuring?

Het wordt sterk aangeraden om te kiezen voor een bouwkundige keuring als je kiest voor het aanschaffen van een oudere wat woning. Huizen gebouwd voor 1990 hebben vaak te maken met bepaalde mankementen en vereisen dus ook vaak enige onderhoudt. Daarnaast is het aan te raden om een bouwkundige keuring aan te vragen wanneer je van plan bent om een wat groter huis te kopen. Groter huizen vereisen regelmatig te worden gecheckt op gebreken. Het inhuren van een inspecteur voor een bouwkundige keuring is hier dus erg verstandig, zodat je weet wat je te wachten staat. Tenslotte is een bouwkundige keuring laten uitvoeren niet verplicht. Je moet er rekening mee houden dat als je kiest voor een bouwkundige keuring, je ook te maken hebt met extra kosten bovenop de kosten van het aanschaffen van je nieuwe woning. Het is uiteindelijk aan jou de keuze of je voor een extra controle kiest of deze zelf uitvoert.

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top