Kosten die komen kijken bij een verhuizing

verhuizen

Een verhuizing is leuk en spannend. Maar zeker ook duur. Er komen verschillende kosten kijken bij een verhuizing waar je allemaal rekening mee moet houden. Gelukkig kan je de kosten van tevoren inschatten. Na het lezen van deze blog weet je alle kosten die komen kijken bij een verhuizing.

De aankoop: Het huis

Het huis zelf kost je natuurlijk het meeste geld. Hier komen ook veel andere kosten bij kijken dan alleen het huis zelf. Je gaat naar een hypotheekadviseur wat je flink wat geld kost. Je zou er rekening mee moeten houden dat dit rond de duizend euro is. Je zal met de hypotheekadviseur in gesprek gaan over het bedrag wat je zou kunnen lenen van de bank en hoe je dit bedrag gaat afbetalen. Na dit gesprek zal je ook meerdere keren naar de bank moeten om de hypotheek te krijgen. Hier komen ook allemaal kosten bij kijken.

Verhuisservice

Nu je je hypotheek hebt gekregen en je je nieuwe woning kunt betalen kun je een verhuisservice inhuren om je te helpen met het verplaatsen van al je spullen. Voordeligeverhuisservice is een van de verhuisbedrijven waar je zoals de naam het zegt, voordelig kunt verhuizen. Een verhuisservice is vaak duur maar dat hoeft niet. Omdat een verhuizing al duur genoeg is wil je kosten besparen waar het kan. Kiezen voor een goedkope verhuisservice is aangeraden. Mocht je het te duur vinden kun je er altijd voor kiezen om dit zelf te doen. Echter kost dit wel veel moeite en tijd. Wanneer je het laat uitbesteden aan een verhuisbedrijf dan zullen zij de klus in een korte tijd klaren.

Inpakkosten

Inpakkosten zijn niet de duurste kosten maar ze tellen wel mee. Wanneer je gaat verhuizen heb je veel dozen nodig voor alle spullen die je moet meenemen. Vergeet geen goede tape te kopen want je wilt natuurlijk niet dat al je spullen achterin de vrachtwagen uit de dozen vallen. Dan heb je pas echt een puinhoop en dan kom je niet met een goed gevoel aan bij je nieuwe woning.

Verhuiswagen

De prijs van de verhuiswagen zit soms inbegrepen bij de verhuisservice maar dat is niet altijd het geval. Kijk daarom altijd of de verhuiswagen bij de verhuisservice zitten. Wanneer dit niet het geval is kun je kijken of je nog goedkoper uitkomt. Er zijn veel verhuisbedrijven dus je kunt veel vergelijken.

Verhuizen als student

Veel studenten hebben vaak een kamer voor een bepaalde tijd. Deze zullen vaker moeten verhuizen dan andere mensen. Daarom is er ook een studenten verhuisservice. Deze is goedkoper door verschillende redenen. Een student zal veel minder spullen hebben om te verhuizen. Daarom is het niet gepast om dezelfde prijs te betalen als een verhuizing voor een gezinswoning. Als student heb je vaak ook niet veel geld voor een verhuizing. Een studenten verhuisservice is hiervoor de oplossing.

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top