Tips voor het onderhouden van jouw kantoorpand

tips voor het onderhouden van jouw kantoorpand

Je herkent het misschien wel, de mensen die nog op school of kantoor blijven om het hele gebouw schoon te maken. Super fijn dat zij dit voor jou doen, maar je kunt dit natuurlijk ook zelf doen. Schoonmaken hoeft helemaal niet zo moeilijk of veel werk te zijn. Zolang je het maar regelmatig bijhoudt. Vind je het lastig om dit bij te houden of weet je niet hoe dit moet? Lees dan vooral verder wij geven je hieronder een paar tips.

Maak een lijstje met wat er moet gebeuren

Een van de handigste tips die we je kunnen geven is om een lijstje te maken met taken die gedaan moeten worden. Denk hierbij aan stofzuigen of de vaatwasser in en uitruimen. Wanneer jij met meerdere mensen op kantoor werkt kan het ook fijn zijn om een overzicht te maken wie wat wanneer doet. Zo doet iedereen wat en je zult zien dat dat ook veel scheelt. Als iedereen een keer per week iets moet doen zul je zien dat de druk er niet zoveel op licht en dat mensen eerder geneigd zijn om iets te doen.

Investeer in goede spullen

Iets wat ook veel kan helpen is om de juiste spullen aan te schaffen. Wanneer jij een hele oude stofzuiger hebt die heel veel lawaai maakt, is het niet uitnodigend dat iemand deze in de middag gebruikt als er nog mensen werken. Schaf daarom bijvoorbeeld een stofzuiger aan die vrij geruisloos is. Zo kunnen mensen schoonmaken terwijl andere ongestoord door kunnen met hun werk.

Maar niet alleen een goede stofzuiger is van belang, het is ook belangrijk dat er genoeg schoonmaakspullen zijn. Wanneer jij bijvoorbeeld knoeit, dan is het wel fijn als er iets van een doekje aanwezig is op het kantoor. Regel dus dat dit aanwezig is en ook tijdig wordt aangevuld.

Prullenbakken zijn je beste vriend

Iets wat ook al heel veel rommel kan schelen zijn prullenbakken. Je werkgevers kunnen hier gemakkelijk hun spullen in kwijt die zij niet meer nodig hebben. Op die manier voorkom dat mensen het van zich afgooien en dat het een grote rotzooi wordt. Hoeveel prullenbakken je precies aanschaft is afhankelijk van wat je zelf wilt. Je kunt per werknemer een prullenbak aanschaffen maar je kunt ook een grote gezamenlijke prullenbak kopen.

Schakel iemand in die er verstand van heeft

Wanneer jij je ramen gereinigd wilt hebben of er moet onderhoud gepleegd worden aan je kantoor, dan is het aan te raden om hier iemand voor in te schakelen die hier verstand van heeft. Een vakman weet vaak wat hij doet en is vaak sneller in zijn werk. Wanneer jij op zoek bent naar iemand die bij jou moet komen schoonmaken dan kunnen poetsbedrijven Antwerpen misschien een goede optie zijn. Deze poetsbedrijven zijn gespecialiseerd in het onderhouden en schoonmaken van grote kantoren. Op die manier hoef jij je geen zorgen te maken en hoef jij niet iemand zelf het dak op te sturen om de ramen schoon te maken.

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top