De voordelen van een goede verlichting voor je bedrijf

Binnenverlichting in kantoor

Licht is een belangrijk hulpmiddel om de bedrijfsresultaten te verbeteren. Zowel binnen als buitenverlichting van jouw bedrijf is belangrijk en als je het goed doet kun je van de vele voordelen profiteren. Hier zijn er enkele voordelen die de binnen- en buitenverlichting van jouw bedrijf te bieden heeft. Heb je twijfels of vind je dit artikel niet overtuigend genoeg? Maak contact met de erkende slotenmaker. Deze slotenmaker zal je de beste tips geven om inbrekers af te schrikken.  

Voordelen van binnenverlichting

1. Verbetert de productiviteit van de medewerker

Een goede verlichting is cruciaal voor de productiviteit op de werkplek en heeft vaak invloed op de perceptie, stemming en prestaties van medewerkers. Ledlampen nabootsen natuurlijk licht, waardoor het de productiviteit van werknemers verhoogde en het creëert de perfecte werkomgeving. Dit is waarschijnlijk het grootste voordeel van het gebruik van ledverlichting in kantoren.

2. Geen vermoeide ogen

Onbewust merken werknemers misschien niet de druk die ze op hun ogen uitoefenen in een dicht verlichte kantoren. Maar hierdoor ontstaan overuren, waardoor een vermoeid personeelsbestand ontstaat dat nooit optimaal zal presteren. Goede verlichting lost dit probleem voor je op. Je hebt ook gezonde werknemers in dienst.

3. veiligere werkplek

Jouw vermogen om de kantoorverlichting te bedienen, zelfs als je weg bent, verkleint de kans op inbraak en andere misdrijven aanzienlijk. Daarnaast verbetert een goede verlichting op de werkplek, vooral als het om zware machines gaat, de veiligheid van de werknemers aanzienlijk. Gedimd licht vermindert het vermogen van werknemers om gevaarlijke situaties te zien, zodat ze zich kunnen verongelukken. Ook kan de vermoeidheid die gepaard gaat met onvoldoende verlichting, het bewustzijn van de werknemer van zijn/ haar omgeving verminderen. Als je nadenkt over de aansprakelijkheden die kunnen voortvloeien uit ongevallen op de werkplek, kan je beter ervoor zorgen dat de plek goed verlicht is.

Voordelen van buitenverlichting

1. Schrikt potentiële inbrekers af

Buitenverlichting is een goede optie voor het beveiligen van jouw kantoor. Beveiligingslampen voor buiten kunnen bijvoorbeeld op beweging geactiveerde sensoren worden geplaatst, waardoor de lampen gaan branden als de beweging wordt gedetecteerd. Als een inbreker rond het werkgebouw wandelt, zal hij of zij worden afgeschrikt door de aanwezigheid van een beveiligingsverlichtingsinstallatie op jouw terrein.

2. Aantrekkelijk voor klanten

Het voor de hand liggende voordeel van landschapsverlichting is de verbetering van het uiterlijk van jouw bedrijf. De lichten maken jouw kantoor en landschap ook in het donker zichtbaar. Wanneer ze op de juiste manier worden geplaatst, laten landschapsverlichting de architectonische kenmerken van het kantoor naar voren komen. Om het nog mooier te maken kan je lichten op jouw planten richten. Dit is heel aantrekkelijk voor klanten en zakenpartners. 

3. Veiligheid

‘s Nachts zorgen de juiste buitenlampen ervoor dat jouw medewerkers die de avonddienst hebben veilig kunnen bewegen in het donker. Op palen gemonteerde lantaarns voor buiten zijn perfect voor opritten en trapleuningen. Wandlampen voor buiten helpen je deuropeningen en uitgangen te identificeren en ingangen op te fleuren. Trap- en padverlichting verlichten trappen en voetpaden, terwijl adresverlichting het mensen gemakkelijk maakt om jouw kantoor in de avond te vinden.

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top