Moderne lampen die een veilig gevoel bieden. Zoek de beste uit met deze tips!

Moderne verlichting rond het huis

Inbrekers zij overal op de wereld te vinden en een inbraak kan ons allemaal 1 keer in het leven treffen. En om misdaad te voorkomen zijn er, zijn er bepaalde stappen die we kunnen nemen om de kans op misdaad met ons en onze gezinnen te helpen voorkomen. Een van de beste en eenvoudige manier om criminaliteit te voorkomen, is met buitenverlichting. Om je inzicht te geven in het voorkomen van criminaliteit met buitenverlichting, is er hier een handleiding opgesteld over hoe je beste lampen voor jouw woning moet kopen. Kom je er niet uit? Vraag deskundig advies aan de top slotenmaker, want goede verlichting helpt ook om inbraken te voorkomen. 

1. Waar moet verlicht worden

Bepaal eerst welke plekken van het huis en jouw erf verlicht moet worden. Dit zal antwoord geven op de vraag welke verlichting type het beste is. Dus als je bijvoorbeeld een pad wilt verlichten, heb je hiervoor navigatieverlichting nodig die mensen helpt om veilig te blijven en de route gemakkelijk te volgen, in plaats van een decoratief alternatief dat slechts een deel van het pad verlicht. Denk dus na over jouw ruimte en hoe je gebruikt om jouw verlichtingsontwerp vorm te geven.

2. Hoeveel licht zoek ik?

De allerbelangrijkste factor bij het kiezen van een buitenlamp is het verlichte uiterlijk en effect ‘s nachts. Deze snelle berekening helpt om te bepalen hoeveel licht een ruimte nodig heeft: vermenigvuldig de vierkante meters van het gebied dat u wilt verlichten met 1,5 om een ruwe schatting te krijgen van het totale benodigde wattage. Voor 100 vierkante voet ruimte zou bijvoorbeeld 150 watt nodig zijn.

3. Stroomvoorziening 

Buitenverlichtingsarmaturen kunnen op verschillende manieren van stroom worden voorzien. Laagspanning (12 volt) buitenverlichtingssystemen zijn de meest voorkomende. Deze systemen kunnen ook op hoogspanning werken of worden aangedreven door zonne-energie. Elk systeem heeft unieke voordelen en afschrikmiddelen. Verlichtingssystemen op zonne-energie worden aangedreven door de natuurlijke energie van de zon. Deze armaturen voor buitenverlichting bevatten gewoonlijk sensoren die alleen oplichten als het licht buiten een ingestelde drempel van duisternis passeert. Lampen op zonne-energie vereisen geen bedrading en vereisen slechts een minimale installatie. Deze armaturen moeten 6-8 uur zonlicht per dag ontvangen om op hun volle capaciteit te kunnen functioneren. Lampen op zonne-energie zijn ideaal in omgevingen waar geen stroom beschikbaar is. 

4. Hoe gaan de lampen aan?

Populaire functies in buitenverlichtingssystemen, bewegingssensoren en timers helpen om energie te besparen en het gebruik van verlichting te optimaliseren. Timers kunnen worden geprogrammeerd om alleen buitenverlichtingssystemen op bepaalde uren of gedurende een bepaalde tijd van stroom te voorzien. Bewegingssensoren lichten alleen op als ze beweging detecteren. Deze functie kan indringers helpen afschrikken en zorgen voor een constant veilige en verlichte loopbrug.

5. Heb je natte of vochtige buitenverlichting nodig?

De meeste buitenverlichting zijn ontworpen voor gebruik op natte of vochtige locaties. Natte verlichting is ontworpen voor gebruik op natte locaties (overal waar ze direct worden blootgesteld aan wind en regen). Vochtige verlichting zijn ontworpen voor gebruik in overdekte patio’s, pergola’s en elke plaats die niet direct wordt blootgesteld aan regen en vocht. 

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top