Help! Ik ben mijn sleutel kwijt. Wat nu?

wifi-deurslot

Een sleutel kwijt zijn kan erg vervelend zijn, zeker als het een belangrijke sleutel is zoals je huissleutel, fietssleutel of een andere belangrijke sleutel die je liever niet kwijt raakt. In de meeste gevallen is het dat iemand zijn sleutels ergens vergeet zoals bijvoorbeeld in het OV, vaak worden die ook niet terug gevonden en zijn je sleutels echt kwijt. Ook komt het vaak voor dat mensen hun sleutels uit hun fiets vergeten te halen en ze worden gesloten, ook dat is erg vervelend.

Vervelend

Het is natuurlijk erg vervelend als je je sleutels bent kwijt geraakt. Het maakt niet uit of je ze bent kwijtgeraakt of dat je sleutels gestolen zijn, in beide gevallen is het goed om aangifte te doen bij de politie, dat is goed om te doen voor de verzekering. De verzekering kan dan gaan kijken wat ze voor je kunnen doen en welke schade zij kunnen dekken. Het is wel verstandig om dit even na te vragen bij je verzekeraar. 

Wat nu? 

Het is natuurlijk geen fijn idee om te denken dat er iemand anders met jouw sleutels ergens rondloopt. Daarom is het erg aan te raden om zo snel mogelijk je sloten te laten vervangen. Slotenmaker Goes en Slotenmaker Vlissingen kunnen je hierbij goed helpen, zij hebben hier veel ervaring mee en weten precies wat zij moeten doen. Als er diefstal in het spel is wordt dit vaak vergoed door de verzekering tot maximaal €750,- en meestal is dat ook wel genoeg voor het plaatsen van een nieuw slot. In de meeste gevallen valt dit onder de inboedelverzekering maar soms ook onder de opstalverzekering. 

Het is belangrijk dat de sloten snel worden vervangen omdat dan de kans op inbraak het kleinste is. Het is erg aan te raden om dit binnen 24 uur te doen, de meeste verzekeraars eisen dit ook. 

Conclusie

Als je je sleutel bent kwijtgeraakt is het natuurlijk al vervelend genoeg. Het is dan belangrijk dat je snel handeld, zo heb je namelijk de minste kan op inbraak of dat iets anders gestolen kan worden. Doe ook altijd aangifte als je je sleutels kwijt ben geraakt of als ze gestolen zijn. Zo kun je namelijk de gemaakte kosten terug krijgen van de verzekering, dat zijn bijvoorbeeld de kosten van de nieuwe sloten. Slotenmaker Goes en Slotenmaker Vlissingen kunnen je helpen met het maken van je nieuwe sloten. Ben jij je sleutels wel eens kwijt geraakt? 

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top