Kies voor dit type deur in je woning als je een luxe uitstraling wil creëren

scharnierdeur

Heb je een prachtige woning en ben je op zoek naar elementen die je woning uniek en helemaal afmaken? Dan kun je ervoor kiezen om sommige details net even anders te maken, dan je in de meeste huizen terugziet. Een taatsdeur kan een detail zijn die je woning net een stukje artistieker en luxe maakt. Op deze pagina lees je wat jij je bij een taatsdeur kunt voorstellen en kom je erachter wat deze deuren uniek maakt. Verder lees je uiteraard wat de voordelen van een taatsdeur in huis zijn. Op die manier kun je voor jezelf afwegen of dit type deur wel of niet bij je past.

Wat kun jij je bij een taatsdeur voorstellen?

Een taatsdeur is een hele gave deur in huis, die vaak van metaal en glas is gemaakt. De deur is bijzonder, aangezien hij niet in een kozijn wordt gemonteerd. De taatsdeur wordt in de sparing geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de deur helemaal van het plafond tot de grond loopt, zonder dat de muur aan de boven of zijkanten wordt onderbroken. Het scharnier van de deur wordt verankerd in de vloer en het plafond, De deur gaat heel zwierend open, aangezien de deur om z’n verticale as kan draaien. Dit zorgt ervoor dat de deur zowel naar binnen als naar buiten toe geopend kan worden.

Doordat dit type deur zo makkelijk en soepel opengaat, kun je veel wauw en wow reacties van je visite verwachten. Wanneer je op zoek bent naar een luxueuze deur, die perfect in je interieur past, is dit een deur die je zeker wil overwegen.

Wat zijn de voordelen van een taatsdeur in je woning?

Door de taatsscharnier kan de taatsdeur zowel naar binnen als naar buiten toe geopend worden. Eigenlijk is dit dus de luxere versie van de vroegere klapdeur die je in alle westernfilms nog voorbij ziet komen. Doordat de hele deur vaak van glas is, kun je meerdere ruimten in je woning met elkaar combineren. Wanneer je door een groot stuk van je huis kunt kijken, geeft dit een prachtig en ruimtelijk effect. Je woning lijkt zo nog groter en de balans tussen bijvoorbeeld de gang en de woonkamer of de woonkamer en de keuken wordt zo nog mooier weergegeven. De deuren zijn bovendien duurzaam, waardoor je er jarenlang van kunt blijven genieten.

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.
Back To Top