De 4 voordelen van Rolluiken

rolluiken

Tegenwoordig zijn veel woningen uitgerust met rolluiken, wat is nou precies de reden en wat zijn de voordelen hier precies van? In dit blog proberen we je antwoord te geven op deze vragen en wie weet neem je na het lezen van deze tekst zelf ook wel een rolluik of vind je de oplossing voor je probleem in een rolluik!

De 4 voordelen

Veiligheid

Met een rolluik schiet de totale veiligheid van je woning echt met sprongen vooruit, het is een afsluiting van je raam met de buitenwereld. Dit maakt het voor ongewenste bezoekers een stuk lastiger om bij je raam te komen. Dit zorgt dus voor goede beveiliging van je woning of pand.

De temperatuur in huis is makkelijk regelbaar.

Je kan met behulp van een rolluik de temperatuur in sommige ruimtes in huis heel gemakkelijk regelen. Stel je voor dat je een slaapkamer op het zuiden hebt dan heb je als de hele dag de zon er in staat s avonds het gevoel alsof je in een sauna moet gaan slapen. Door middel van heel de dag het rolluik naar beneden te doen is je kamer lekker donker de hele dag. Oftewel een lekker koele slaapkamer temperatuur waar je een stuk beter in kan slapen. 

Gemotoriseerd 

Alle rolluiken zijn tegenwoordig met 1 klik op de knop te besturen dus niet meer met de hand op de ouderwetse manier. Als je dus bijvoorbeeld een bedrijfspand met allemaal rolluiken hebt is dit ideaal om te gebruiken zodat alles in 1x omhoog of naar beneden kan.

Privacy

Als je aan een drukke straat woont waar veel voorbijgangers of auto’s voorbij komen kan je wel eens gek worden van alle beweging en lichten die voorbij komen. Een gordijn kan daar niet altijd tegen helpen dus dan is een rolluik de perfecte oplossing voor dit probleem. Dus heb je daar last van is een rolluik kopen echt een aanrader.

Op zoek naar een rolluik? Neem een kijkje bij zonweringgarant.

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top