Praktische zaken die niet in je huis mogen ontbreken: goede en fraaie zonwering!

kunststof-kozijnen

Huiseigenaren, huurders en bedrijfseigenaren kunnen er niet zonder: goede en passende spullen en accessoires in huis of op kantoor die het interieur en exterieur stilistisch helemaal afmaken en die praktisch in gebruik zijn. Naast meubilair, decoraties en apparatuur, zijn de binnenzonwering en buitenzonwering, zoals shutters of een knikarmen zonnescherm, belangrijke aandachtspunten om je pand te verfraaien. Welke voordelen heeft goede zonwering precies te beiden? Wat is de meerwaarde van bijvoorbeeld shutters of een knikarmen zonnescherm

Shutters als binnenzonwering gebruiken: interessante voordelen


Ga je voor shutters als binnenzonwering in je woning of bedrijfspand? Dan profiteer je optimaal van de positieve kenmerken van dit type zonwering. Shutters ogen elegant en stijlvol en vormen een prachtige afwerking van het interieur. Naast hun visuele pracht zijn ze een goede keuze, omdat deze raambekleding helpt om je woning op temperatuur te houden. Als je de shutters afsluit, kun je de warmte in een pand goed binnenskamers houden en bespaar je daardoor op je energiekosten. 

Fijn is verder dat op tropisch hete dagen je met shuttersraambekleding de hitte buitenshuis houdt en het binnen dus een stuk aangenamer wordt qua gevoelstemperatuur. Ten slotte valt er qua stijl, kleuren en uitstraling veel te kiezen op shuttersgebied. Deze raamdecoratie kun je in houtstijl, allerlei kleuren en diverse patronen krijgen en past dus bij elk type woonstijl! 

Knikarmen zonnescherm: een ideale oplossing voor buitenzonwering


Een zonnescherm met knikarmen is ook een geliefde manier van zonwering, die tegenwoordig dan ook een veelgekozen optie is. Een knikarmen zonnescherm is vooral ideaal vanwege het gebruiksgemak. Zonneschermen met knikarmen zijn eenvoudig elektrisch bedienbaar, via een draaiknop of met een afstandsbediening. Fijn is verder dat door de lange knikarmen – de lengte kun je zelf kiezen – je een groot oppervlakte kunt verduisteren. Prettig is dat je binnen voldoende schaduw creëert, maar ook een groot terras tegen fel zonlicht kunt beschermen als je besluit om een zonnescherm met knikarmen aan te schaffen. 

Zonneschermen met knikarmen zijn ten slotte in allerlei stijlen verkrijgbaar. Qua kleuren, patronen en uitvoeringen is er veel mogelijk en voor elk wat wils te vinden! Een nadeel van zonneschermen met een knikarm is wel dat ze gevoelig zijn voor regen. Wil je schimmelvorming voorkomen, dan is het slim om het zonnescherm in te klappen als er regen verwacht wordt. 

Andere soorten zonwering die je kunt overwegen


Naast shutters en een knikarmen zonnescherm zijn er nog diverse andere soorten zonwering die je in en buiten je woning kunt gebruiken als praktische raamdecoratie. Een van de meet populair soorten zonwering in dit opzicht zijn duo rolgordijnen. Dit zijn stijlvolle gordijnen met een dubbele stoflaag, die je heel precies kunt afstellen om de juiste balans te vinden tussen licht, donker, privacy of openheid. Voor buitenshuis zijn elektrische rolluiken een erg populaire optie. Een groot voordeel van dit type raambekleding is dat je je woning perfect kunt verduisteren, de verwarming enkele graden lager kan door de goede isolatie en elektrische zonwering ook ideaal is om dieven en inbrekers op afstand te houden.

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top