Hoe voorkom je brandgevaar in je woning?

brandgevaar-woning

Brand in huis kan altijd verschillende oorzaken hebben, denk bijvoorbeeld aan een oplader van een telefoon die ineens in brand vliegt. Of een ongeluk bij het koken, of gordijnen die te dicht bij de kaarsen hangen. Een brand kan zomaar ontstaan, daarom moet je altijd goed voorbereid zijn, zo kan je de kans op brand aanzienlijk verlagen. De meest voorkomende oorzaken van branden komen van elektrische apparaten, CV-ketels of meterkasten, koken op gas en kaarsen, sigaretten of een open haard. In elk huis kan je natuurlijk elektrische apparaten vinden, helaas is het daardoor ook een van de meest voorkomende oorzaken van brand. Je kan brand door elektrische apparaten voorkomen door ze niet op stand-by te zetten, maar ze helemaal uit te zetten. Gebruik alleen originele opladers, een merkloze is misschien wel goedkoper, maar vaak ook brandgevaarlijker.

Derks Schoorsteenveger

Bij Derks Schoorsteenvegers ben je aan het juiste adres als je problemen hebt met je schoorsteen of wanneer je de brandveiligheid van jouw huis wilt verbeteren. Vooral nu wanneer je veel thuis bent is er geen fijner gevoel dan de open haard aan te steken. De warmte van de open haard veroorzaakt een fijne sfeer in je huis. Een schoorsteenveger zorgt ervoor dat je zonder risico’s en vervelende gevoelens kan blijven genieten van de fijne sfeer in jou huis. Daarnaast zitten er ook een aantal voordelen aan het laten reinigen van de schoorsteen. Als eerste zorgt de schoorsteenveger ervoor dat de veiligheid in jouw huis gewaarborgd is. Wanneer je een vieze of verstopte schoorsteen hebt is de kans op brand veel groter. Deze branden heten roetbranden en kunnen hele huizen kapotmaken. Dat wil je dus voorkomen, daarom is het dus slim om een schoorsteenveger zoals Derks Schoorsteenvege in te huren. Een schoonmaakbeurt duurt dan ook maar een half uur!

Schoorsteenveger Tilburg

Woon je in Tilburg? Ook dan kan je terecht bij de afdeling van Derks Schoorsteenveger in Tilburg. Het bedrijf opereert vanuit Tilburg. De medewerkers zorgen ervoor dat jouw schoorsteen en het rookkanaal goed schoon gemaakt worden. Hierdoor wordt de kans op zo’n roetbrand dus ook weer een stuk kleiner. Wanneer je schoorsteen schoon is gemaakt heeft niemand meer last van vervelende geuren of een schadelijk uitstoot. De schoorsteenvegers hebben ruime ervaring met het schoonmaken en inspecteren van alle soorten haarden en schoorstenen.

Schoorsteenkap plaatsen

Wanneer je een schoorsteenkap wilt laten plaatsen, ben je zeker bij Derks Schoorsteenveger, de schoorsteenveger in Tilburg aan het goede adres. Zij beschikken over de juiste soorten gereedschappen en de juiste kennis. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat de schoorsteenkap op de juiste manier geplaatst wordt. Het is aan te raden om een schoorsteenkap te laten plaatsen door een professional omdat het gevaarlijk is om dit zelf te doen. Je kan uitglijden op het dak en naar beneden vallen, dat kan weer permanente gevolgen hebben voor jouw gezondheid. Je kan ook het oude model weg laten halen en daarna een nieuwe laten plaatsen. Hierbij ben je er zeker van dat jij geen gevaar loopt.

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top