Wi-Fi Deursloten

wifi-deurslot

Jullie hebben allemaal wel eens gehoord over Elektronische Sloten en misschien zelfs wel van Wi-Fi Sloten, maar wat is een Wi-Fi Slot en hoe werkt het? 

Wat zijn Wi-Fi sloten?

Wi-Fi sloten werken als of zelfs hetzelfde als elektronische sloten, het belangrijkste verschil is hoe ze communiceren en hoe ze die communicatie gebruiken om te werken en te functioneren.

Mechanische onderdelen

Het eerste om te bespreken zijn de mechanische onderdelen van het slot. Alle sloten moeten een soort mechanische onderdelen hebben om te kunnen functioneren. In dit artikel hebben we het over deursloten, die ofwel een knop/hendelslot ofwel een nachtslot kunnen zijn. In beide gevallen moet een vergrendelingsgrendel in de open stand worden gezet. Dit kan gebeuren door een motor, solenoïde of mechanisch en wordt nog steeds beschouwd als een Wi-Fi slot. Het verschil is hoe de fabrikant het slot ontwerpt, met andere woorden, zet hij slechts een minimale hoeveelheid mechanische onderdelen in, hoe zal het slot communiceren en welk type batterijen gebruiken, om er maar een paar te noemen.

Elektronische onderdeel

Voor het elektronische gedeelte van het slot heeft het ontwerp veel te maken met hoe de communicatie met het slot zal verlopen. Voor dit artikel gaan we het hebben over Wi-Fi en de communicatiemethode. We weten allemaal al wat Wi-Fi is en hoe het werkt, velen van ons gebruiken het elke dag. Een Wi-Fi slotje communiceert via je modem, net als je laptop of smartphone. Eenmaal ingesteld kunt u uw slotje bedienen via uw smartphone of tablet. Ook hier geldt dat de hoeveelheid controle en functies van de fabrikant afhangt en wat zij in hun software inbouwen. U moet op zijn minst in staat zijn om gebruikers in te stellen, tijdelijke gebruikerscodes in te stellen en gebruikers te blokkeren. Ook kunt u wellicht uw voordeur op afstand ontgrendelen en vergrendelen. Bij sommige modellen wordt de toegangsgeschiedenis opgeslagen, zodat u kunt zien wie de deur in het verleden heeft vergrendeld of ontgrendeld. U kunt het ook zo instellen dat u een waarschuwing krijgt wanneer de deur wordt geopend. Als u een camera aan het slot aansluit, dan kunt u zien wie er bij uw voordeur staat.

Het verschil

Het echte verschil in Wi-Fi sloten is de software en wat het kan en hoe goed het werkt met andere apparaten zoals de camera. Het allereerste wat je moet doen als je een Wi-Fi slot krijgt is het instellen van beveiliging en wachtwoorden, als dat slot niet deze mogelijkheid heeft koop dan een andere.

Voor meer informatie over Wi-Fi sloten, bezoek onze website: https://www.slotenmaker-24.nl/nl/slotenmaker-amersfoort-2191.html

Bouwking Redactie
Wij schrijven veel en graag over uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Klussen die we, soms met enige sturing, zelf kunnen verrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top